4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Endonezya rupisiyle dolandırıldı

Eskişehir'de, hastane bahçesinde "Ölen annem için mevlit okutacağım" diyerek kandırdığı yaşlı bir adama değersiz bin Endonezya rupisi verip karşılığında 200 TL alan kişinin arandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Beylikova ilçesine bağlı Okçu köyünde yaşayan ve bir yakınını ziyaret etmek için Eskişehir Devlet Hastanesi'ne gelen Şuayip Yanar (78), kafeteryada otururken yanına kimliği meçhul bir kişi geldi. Sözkonusu şahıs, güvenlik kameralarının kendisini görüntülemesinin önüne geçmek için 3 çocuk babası Yanar'ı hastane bahçesine çağırdı.

Burada kendisini Almanya'da çalışan bir gurbetçi olarak tanıtan kişi, ölen annesine mevlit okutmak için elindeki bin Endonezya rupisini acilen bozdurması gerektiğini söyledi. Bahse konu şahıs, değersiz paranın bin 700 TL'ye karşılık geldiği yalanını uydurarak, yaşlı adamın 200 TL vermesinin kendisi için yeterli olduğunu söyledi.

Bunun üzerine kişiye 200 TL veren ve karşılığında sözkonusu banknotu alan Şuayip Yanar, bir süre sonra doktora gösterdiği paranın değersiz olduğunu öğrenince şoke oldu.

Polise şikayette bulunan ve hastaneye gelen vatandaşları da bu kişiye karşı dikkatli olmaları hususunda ikaz eden Yanar, "Üç aydan üç aya 250 TL yaşlılık maaşı alıyorum. Başka bir gelirim yok. Beni dolandırıp güç durumda bulunan bu kişi, başkalarını da dolandırmasın" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 16:32:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?