4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

'Enfeksiyon 26' zanlıları adliyede

Eskişehir'de, yolsuzluk yapılarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 18 ayda yaklaşık 10 milyon TL zarara uğratıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda yakalanan 30 sanığın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davanın aralarında beyin cerrahları, kamu görevlileri, medikal firma sahibi ile çalışanlarının da bulunduğu 30 sanığı hakkında 126 sayfalık iddianame hazırlandı.

26 Aralık 2008 tarihinde polis tarafından Eskişehir, Kütahya, Ankara ve Afyonkarahisar illerinde eş zamanlı başlatılan "Enfeksiyon-26" isimli operasyon çerçevesinde, "çıkar amaçlı suç örgütü kurup hastanelere fahiş fiyatla tıbbi ürün verdikleri, kullanılmayan tıbbi ürünleri kullanılmış gibi fatura edip ihalelere fesat karıştırdıkları, nitelikli dolandırıcılık yaptıkları ve rüşvet aldıkları" iddiasıyla 9'u doktor, 3'ü kamu görevlisi toplam 30 kişi gözaltına alınmış, 6'sı doktor 13 kişi tutuklanmıştı.

Şahıslar, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü yönetmek, suç işlemek için kurulmuş örgüte üye olmak, örgütün faaliyetleri çerçevesinde suç işlemek, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık, kamu ihalelerine fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, rüşvet almak ve rüşvet vermek, resmi belgede sahtecilik, görevikötüye kullanmak, haksız mal edinmek, soruşturmanın seyrine etki etmek, delilleri karatmak, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, 5607 sayılı kanuna muhalefet etmek" ile suçlanıyor.

Operasyon kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 2005 yılının ikinci yarısından 31 Aralık 2007 tarihine kadar olan 18 aylık dönemde yolsuzluk yapılarak yaklaşık 10 milyon TL zarara uğratıldığı belirlenmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 09:57:50
Güncelleme :27 Mayıs 2009 Çarşamba 10:09:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?