3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Engelli gençlerin askerlik gururu

Eskişehir'de 20 engelli vatandaş, 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda bir günlük temsili askerlik yaparak yemin etti.

1. Hava Kuvveti Komutanlığı'na bağlı 1. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda engelliler için bir günlük temsili askerlik töreni düzenlendi. Sabah aileleriyle birlikte evlerinden otobüsle alınıp üsse getirilen 20 engelli, ilk önce Levazım Bölüğü'nden kıyafet aldı. Askeri üniformalarını giyen elleri kınalı engelliler, birliği gezdikten sonra yemin için tören alanına götürüldü.

Askeri personelin yakından ilgilendiği engelli erler, ailelerine mektup yazmayı da ihmal etmedi. Duygusal anların yaşandığı törende, 2'si tekerlekli sandalyeli ve 7'si işitme engelli olan askerler arasındaki 54 yaşındaki Ali Keskin ilgi odağı oldu. Bedensel engelli Keskin, bir gün temsili askerlik yapmanın gururunu yaşadığını ifade ederken, mutluluğuna oğlu ve hamile gelini de ortak oldu.

Törene 1'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bülent Kocababuç, çok sayıda askeri erkan ile temsili olarak askerlik yapan engellilerin yakınları katıldı. Engelli 20 vatandaş, birbirlerine kenetlenerek komutanlarının nezaretinde askerlik yemini etti.

Temsili askerlik yapan engellilere ve ailelerine seslenen Tuğgeneral Kocababuç, "Bugün burada silah altına alınmaları mümkün olmayan, ancak yüreği askerlik yapma arzusuyla dolu olan kardeşlerimizin bu kutsal görevi sembolik olarak yerine getirebilmelerini sağlamak maksadıyla toplanmış bulunmaktayız. Yemin ederek aramıza katılan değerli silah arkadaşlarım, vatandaşlık görevlerinin en yücesi ve kutsalı olan, hiçbir karşılık beklenmeden yapılan ve gerektiğinde vatan uğruna can feda edilen askerlik hizmetini bir gün de olsa icra etme şerefine ulaştınız. Bugün burada, size verilen görevleri ve eğitimleri en iyi şekilde uygulayarak bize asker olmak için hiçbir engel tanımadığınızı ispatladınız. Sizin bugün gösterdiğiniz azim, istek ve cesaret herşeyin üzerindedir. Bu genç vatan evlatlarının asker olrduğuna tanık olan değerli misafirler, bugün oğlunuzu, kardeşinizi, bize bir gün de olsa emanet ettiniz, ne kadar mutlu ve gururlu olsanız azdır. Bu başarı ve mutluluk aynı zamanda sizin de eserinizdir" dedi.

Bülent Kocababuç, diğer askeri yetkililer, engelliler ve aileleri, tören sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi. Engelli askerler, daha sonra toplu halde yemek duası yapıp, aileleri ve askeri yetkililerle birlikte karavana yedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 15:22:00
Güncelleme :13 Mayıs 2009 Çarşamba 15:26:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?