3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Engelli vekile 'merdiven' engeli

Tekerlekli sandalyeye mahkum AK Parti’nin engelli milletvekili Gürsoy Erol, Eskişehir Valiliği merdivenlerinden arkadaşları tarafından güçlükle çıkarıldı. Geleneksel el sanatları üreticileri ve sorunlarını araştırmak üzere TBMM tarafından oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu üyelerinden oluşan 15 kişilik ekip, Eskişehir Valiliği’ne geldi.

Ayaklarından engelli olan ve tekerlekli sandalye üzerindeki AK Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, valilik binasında engelliler için özel merdiven olmaması sebebiyle güç anlar yaşadı.

Erol, komisyon üyeleri ve vatandaşların yardımıyla sandalyesi kaldırılarak 1. kata zorlukla çıkarıldı.

Bu arada, İl Genel Meclis Salonu’nda üyelere tanıtmak amacıyla yapılan el sanatları gösterileri ilginç görüntülere sahne oldu. El sanatları gösterilerinde lületaşı ustası Muharrem Yılmaz pipo yaparken, Mihalıççık İlçesi’nin ünlü Sorkun çömleği ise köyden gelen usta Ayşe Ünsal tarafından yapıldı. Ayrıcı, Olgunlaşma Kız Enstitüsü öğrencilerinin sergilediği el işlemeli giysiler de beğeni topladı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Fahri Keskin, geleneksel el sanatlarının gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla TBMM Başkanlığı tarafından Meclis Araştırma Komisyonu kurulduğunu belirterek, "Çalışmalarımıza titizlik göstererek başladık. Milletvekili arkadaşlarımıza lületaşı ile ilgili sorunları aktardık. Ayrıca, lületaşının ülkemizde ve tüm dünyada tanıtılmasını amaçlıyoruz. Alpu İlçesi’nde yapılan geleneksel gümüş işlemeciliğini yerinde inceleyeceğiz. Sivrihisar’da yapılan Hz. İsa Peygamberi ve 12 havarisini anlatan, ortasında kırmızı noktası bulunan küpe ile sarka giysisi ile ilgili de çalışmalara başladık" dedi.

Vali Kadir Çalışıcı ise, el sanatlarını korumak ve tanıtmak için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasının anlamlı olduğunu kaydederek, "Ülkemiz bir çok medeniyeti bağrında bulundurmaktadır. Bu medeniyetlerden elimize bir çok tarihi eser ve ürün ele geçmiştir. Bunların pek çoğu açıkta sergilenmekte, ülkemiz adeta bir açık hava müzesidir. Ancak, bu eserleri korumakta güçlük çekiyoruz. Geleneksel el sanatları sayımız ise oldukça fazladır. Bunların kaybolmaması, gelecek kuşaklara aktarılmasında, bu çalışmaların çok yararlı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 16:12:26
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 18:39:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?