4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Engelli Zeynep'in en mutlu günü

Eskişehir'de hayırsever bir işadamı, 5 yaşındayken geçirdiği ameliyat sonrası felç olan ilköğretim öğrencisine tekerlekli sandalye hediye etti.

Sandalyeyi öğrenciye teslim eden İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, "Bugün sağlam, sağlıklı olan bizlerin elinde bir, iki saat sonra engelli olmayacağımıza dair hiç bir garanti yok" dedi.

Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Namık Kemal İlköğretim Okulu 7-C sınıfı öğrencisi Zeynep Yıldız (14), 5 yaşındayken omuriliğinden geçirdiği ameliyat sonrası felç oldu. Tekerlekli sandalyeyle hayatını sürdüren Zeynep, sömestr tatili öncesi okulunda düzenlenen karne töreninde İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'a sıkıntılarını anlattı.

Zeynep Yıldız, tekerlekli sandalyesinin büyük olması sebebiyle asansöre sığmadığını, zaman zaman arızalandığını söyledi. İbrahim Ceylan, o gün öğrenciye sıkıntısını gidermek için verdiği sözü, bir hayırsever işadamının hediye ettiği tekerlekli sandalyeyle bugün yerine getirdi.

Yeni sandalyesini Zeynep Yıldız'a teslim eden Milli Eğitim Müdürü Ceylan, "Birinci dönem karne törenini Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda düzenledik. O gün tesadüfen Zeynep'le karşılaştık. Talihsiz bir ameliyat sonucu engelli olan Zeynep'in çok güzel gözleri vardı, çok güzel gülüyordu ve müthiş bir başarısı vardı. Ben o gün Zeynep'in gözlerine vurulmuştum. Zeynep o kadar güzel bakıyor ki, çok daha güzel başarılara imza atacak. O gün Zeynep'e takdir, onur belgesi verdik. Bize sıkıntılarından bahsetti. Asansörle inip çıkarken sandalyenin sığmadığını, zaman zaman arızalandığını, yıprandığını söylemişti. Bizde Zeynep'e bu sıkıntısını çözeceğimizi söylemiştik. Bu okuldan yetişen hayırsever bir işadamının yardımıyla bugün artık Zeynep'in, asansöre rahatlıkla sığabilecek yeni bir sandalyesi oldu. Bu tekerlekli sandalye, Zeynep'e karne hediyesi. Bununla daha rahat hareket edecek" diye konuştu.

İbrahim Ceylan, "Bugün sağlam, sağlıklı olan bizlerin elinde bir, iki saat sonra engelli olmayacağımıza dair hiç bir garanti yok" diyerek, şunları söyledi:
"Bu anlamda devletin, sivil toplum örgütlerinin engelli vatandaşlara sahip çıkması; onların işlerini, hayatlarını kolaylaştırması lazım. Bugün hayırsever insanlara, sivil toplum örgütlerine böyle bir mesaj veriyoruz."

Hayırsever işadamı ve İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'a yardımlarından dolayı teşekkür eden Zeynep Yıldız'ın mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 14:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?