4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Erozyon dede bilek güreşi yaptı

Eskişehir'de bir lisede konferansa katılan Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, öğrencilerle bilek güreşi yaptı.

Akarbaşı Mahallesi'nde bulunan Gazi Meslek Lisesi'nde düzenlenen "Türkiye çöl olmasın" konulu konferansa katılan Hayrettin Karaca, öğrencilere, "Benimle bilek güreşi yapacak delikanlı var mı?" diye seslenince, bir çok yavru Temacı sahneye fırladı. Öğrencilerle tek tek bilek güreşi yapan Karaca, miniklere sorular sorup toprağın önemini anlattı.

Hayrettin Karaca, her yıl ülke topraklarının erozyonla yok olduğunu dile getirerek, "Eğer topraklarımız olmazsa ne bir bitki, ne bir hayvan olur. Dolayısıyla hayat olmaz. Ülkemiz, topraklarını erozyon yüzünden hızla kaybediyor. Bitki örtüsü hızla yok oluyor. Dolayısıyla ülkemiz her geçen gün daha da çoraklaşıyor. Kalan toprakların yanlış uygulamalarla verimi düştü. Bu konuda halkımızın şuurlanması lazım. En önemli kesimse çocuklarımız. Sizler topraklarımıza, ağaçlarımıza, tabiatımıza sahip çıkacaksınız" dedi.

Bu arada konferansa katılan bir kişi, cebinde açık unuttuğu cep telefonunun çaldığını uzun süre fark etmedi. Bayan görevlinin ikazı üzerine cebinde çıkardığı cep telefonuyla bir süre görüşen kişi, daha sonra telefonunu kapattı.
Konferansı Vali Mehmet Kılıçlar, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci takip etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 18:20:30
Güncelleme :15 Nisan 2009 Çarşamba 18:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?