3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

ESÇEP ilk toplantısını yaptı

Eskişehir Çevre Platformu (ESÇEP) Dönem Başkanı Emin Can, "Önceliği çevreden yana olan platformumuz, hiç bir siyasi görüşün temsilcisi olmayacaktır" dedi.

Can, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, 6 aylık bir çalışma sonucunda çevreye ve insan sağlığına duyarlı sivil toplum örgütlerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin görüşleri alınıp, üniversite öğrenci temsilcilerinin katılımlarıyla çağdaş demokrasi anlayışı içerisinde mutabakata varılarak Eskişehir Çevre Platformu yönergesinin hazırlandığını söyledi.

Yönerge çerçevesinde Çevre Platformu seçimlerinin yapıldığını kaydeden Emin Can, "Seçimler sonucunda Eskişehir Çevre Platformu yönetimi şu kişilerden oluştu. Dönem Başkanı Emin Can (ÇEVSAD), Enis Kazım Sezgin (Yunusemre Spor Kulübü), Doç. Dr. Güner Sümer (Eskişehir Çevre Derneği), Hasan Demirci (TÜMSİAD), Burcu Ertüren (Es-İzci), Özge Yücel (ESOGÜ), Buğra Tatlı (AÜ). Amacımız, yerelden hareketle çevre bilincini, çevre duyarlılığını geliştirerek doğayı, çevreyi ve doğal hayatı korumak için örnek çalışmalar yapmak, gönüllülük esaslı kitlesel bir çevre hareketi oluşturarak toplumu çevre ve çevre-sağlık konusunda bilinçlendirirken, karar alma mekanizmalarını etkilemek ve alınan kararların uygulanması için mücadele etmektir" diye konuştu.

Can, ESÇEP Yönergesi'nin 13, 14 ve 15. maddeleri gereği basının çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Eskişehir basını bu platformu sahiplenirse, bu platform uzun süreli ve güçlü olur. Basının destek vermediği bir Çevre Platformu, güçsüz ve yaptırımsız olur. Bizler basın mensuplarını bir çevre gönüllüsü olarak görüyor ve inanıyoruz. Bunun içinde ilk toplantımızı siz çevre gönüllüsü basın mensuplarımızla yapıyoruz. Bu ve buna benzer bilgilendirme birlikteliklerimiz devam edecektir. Platformumuzun önceliği, çevreden yana olacaktır. Tüm siyasi görüşlere eşit mesafede olup, hiç bir siyasi görüşün temsilcisi olmayacaktır. Platformumuz, klasik çevre örgütleri imajından farklı olarak çalışacak. Yalnızca yapılmaması gerekenlere karşı gelerek, karşı faaliyetler yapmak olmayacak. Yerel yönetimlerin, kamu kurum ve kuruluşlarının bilimsel çevre konularını üniversitelerin katkılarıyla faaliyetlere gereken desteği vermektir. Toplumu da bu yönde basın yayın ve diğer iletişim araçlarıyla bilgilendirmek ve aydınlatmak olacaktır. Platformumuzun çalışmaları basın, yerel yönetim, kamu kurum ve kuruluşları, bilimsel kurumlar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları gibi paydaş gruplara ayrılacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 13:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?