4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

ESGAZ'dan abonelere uyarı!

Eskişehir Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. (ESGAZ), Ankara'da 7 üniversite öğrencisinin hayatını kaybetmesinin ardından baca zehirlenmelerine karşı vatandaşları internet aracılığıyla uyardı.

Şirketin web sitesinde "Lütfen dikkatle okuyunuz" başlığıyla yayınlanan açıklamada, "Baca zehirlenmelerine karşı Eskişehirli hemşehrilerimizin can ve mal emniyetlerini korumaları açısından dikkat etmeleri gereken unsurlar, bir kez daha hatırlatılmaktadır. Doğalgaz cihazınızın bulunduğu odadaki pencereye takılan 'hava menfezi' kesinlikle iptal edilmemelidir, karton ya da başka bir cisimle kapatılmamalı, temiz ve hava akışı sağlanabilecek şekilde bulundurulmalıdır. Aynı bacaya kesinlikle iki cihaz bağlanmamalıdır. Mutfaklarda hem şofben ya da kombi, hem de aspiratör için mutlaka iki ayrı baca bulunmalıdır. İki ayrı baca yok ise kesinlikle bacalı aspiratör kullanılmamalı, filtreli aspiratör kullanılmalıdır" denildi.

2007 yılından daha önceki senelerde abonelik yaptıran ve bacalı cihaz kullanan abonelerin de muhakkak karbonmonoksit dedektörü kullanmaları ve her yıl pillerini değiştirmeleri gerektiği vurgulanan açıklamada, "Eskişehir’de 1 Nisan 2007 tarihinden itibaren karbonmonoksit cihazı kullanımı zorunlu hale getirildi. Cihazlar mutlaka CE belgeli olmalıdır. Doğalgaz bacaları, baca bağlantıları ve cihazlar yılda en az bir kez kış mevsimine girerken temizletilmeli, bakımlarının ve kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Baca temizliğinden apartman-bina yönetimi sorumludur" ifadelerine yer verildi

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 13:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?