4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Eski eşini vuran öğretmene 9 yıl hapis

YOLLARINA BİN 500 GÜL DÖKTÜĞÜ ESKİ EŞİNİ VURAN ÖĞRETMENE 9 YIL 3 AY HAPİS

Eskişehir'de, yollarına bin 500 gül döktüğü kendisi gibi öğretmen olan eski eşini cadde ortasında tabancayla vuran İngilizce öğretmeni 9 yıl 3 ay hapse çarptırıldı.

Sanık öğretmen, kararın açıklanmasından sonra mahkeme salonundan çıkarken parmağındaki evlilik yüzüğünü eski eşinin avukatının önüne bıraktı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü son duruşmasında, tutuklu sanık Anıl P. (40) bir kez daha hakim karşısına çıktı. 2 çocuk babası olan İngilizce öğretmeni Anıl P., mahkeme heyetinin son sözünü sorması üzerine, "Çok sevdim, pişmanım" dedi.

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme, sanığı 9 yıl 3 ay hapse mahkum etti. Anıl P., kararın açıklanmasının ardından mahkeme alonundan çıkarılırken parmağındaki yüzüğü çıkarıp eski eşinin avukatı Ahmet Karadayı'nın önüne bıraktı.

Sanık öğretmen, daha önce de mahkemede, 2006 yılından beri eski eşiyle ayrı yaşadığını belirterek, "Olaydan 10 gün sonra boşandık. Her nedense eski eşim benden ayrılmak istedi. Ona yetemedim. Ben buna rağmen eski eşime olan sevgimi ve bağlılığımı göstermek için çeşitli yollar denedim. Okulun bahçesine bin 500 adet gül döktürdüm. Eski kayınpederimin evine her akşam çiçek, çelenk gönderdim. Şiir yazdım, CD'ler gönderdim. Ancak, ikna edemedim. Olay günü de konuşmak istedim. Tehdit edildiğim için silahı yanıma almıştım. Eski eşimin servisten inmesini bekledim. Yanına gittim, konuşmak istediğimi söyledim. Bana, 'Seninle konuşacak bir şeyim yok. Allah katında senden boşandım. Mahkeme kime verirse, çocuklar da onundur' dedi. Tartışmamız üzerine elini çantasına atınca, bana bir şey yapacak zannettim, silahımı çektim ve ondan sonrasını hatırlamıyorum. Kesinlikle öldürme kastım yoktur. Eski eşim benden ayrı kaldığı dönemlerde, evli ve iki çocuklu bir öğretmenle birlikte olmuş,

bir kişiyi de beni öldürmek için tutmuş" diye ifade vermişti.

7 Ocak 2008 tarihinde Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen olayda, Tepebaşı Anadolu Endüstri Meslek Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olan Anıl P., ayrı yaşadığı ve kendisi gibi İngilizce öğretmeni olan eski eşi C.P.'yi (39) göğsünden vurarak yaraladıktan sonra polisi arayıp teslim olmuştu. C.P. ise, ameliyat sonrası hayati tehlikeyi atlatmıştı.

YOLLARINA BİN 500 GÜL DÖKTÜĞÜ ESKİ EŞİNİ VURAN ÖĞRETMENE 9 YIL 3 AY HAPİS
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 17:33:01
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 18:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?