3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

ESKİ işçisine %3+%4 zam

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ESKİ Genel Müdürlüğü ile Belediye İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Varılan mutabakata göre, en düşük işçi yevmiyesi günlük 36 TL'ye çıkarıldı. İki yıllık olarak belirlenen zam oranları ise, ilk altı ay yüzde 3, ikinci altı ay yüzde 4, ikinci yıl için ise ilk altı ay yüzde 3, ikinci altı ay yüzde 4 olarak belirlendi.

İşçi ve işveren temsilcilerinin Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda yaptıkları ve anlaşmayla sonuçlanan toplantı sonrası açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ayhan Kavas, uzun görüşmelerin ardından toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde mutlu sona gelmiş olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Bilal Temen ise, maaşların düzenli ödenmesinin yüksek zam almaktan daha önemli olduğuna değinerek, "Ücretlere ilk altı ay yüzde 3, ikinci altı ay yüzde 4 ve ikinci yıl ilk altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 4 zam yapılması yönünde görüş birliğine vardık. Ayrıca, taban ücretinin de 36 TL'ye yükseltilmesi kabul edildi" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 21:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?