7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

Eskişehir: 28 yıldır 2 metrekarede yaşıyor

Esentepe Mahallesi Çiftçi Sokağı’nda boş bir arazide eski kiremit ocaklarına ait bir odada yaşayan Zeynep Uyar (52), "Eşimden yıllar önce ayrıldık, 2 çocuğum var. Ancak kendilerini uzun zamandan beri görmüyorum. Oturduğum bu yer hazine arazisi üzerinde yapılan eski bir yapı. Buna rağmen ben iki çocuğumu burada büyütüp yetiştirdim. O dönemin valileri bana ev yapma sözü vermişlerdi. Hatta şehir esnafı imza kampanyası başlatıp bana destek verdi. Ancak daha sonra unutuldu. Defalarca müracaat ettiğim yetkililer de unuttu" diye dert yandı.

Faturayı ödeceyecek gücü olmadığı için elektrik kullanmaya çekinen Uyar, evinin baş köşesine yerleştirdiği Türk bayrağını açarak, "Ben bu ülkenin vatandaşıyım. Ancak bana sahip çıkan olmadı. Bizler bir kenara itilmenin her zaman ezikliğini yaşadık. Hiç bir sosyal güvencem yok. Yetkililerden kendime maaş bağlanmasını ve prefabrik bir göz oda yapmalarını istiyorum" diye konuştu.

Yoksul kadını ziyaret eden İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Yavaş, "Bu bir insanlık ayıbı. Gördüğüm manzara karşısında adeta yıkıldım. Burada hayvan bile yaşamaz. Kendisine yardım etmek için elimizden geleni yapmak bizim görevimiz" dedi.

iha-eskişehir
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2004 Salı 14:05:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?