7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

Eskişehir: 78 kişi yedikleri yemekten zehirlendi...

Eskişehir'de yedikleri yemekten zehirlenen 78 temizlik işçisi hastanelerde tedavi altına alındı.
Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde temizlik işlerini üstlenen şirketin işçileri dün öğle ve akşam yemeklerinde rosto, patates püresi ve mantar çorbası yedi. İşçiler, gece saatlerinde bulantı ve baş dönmesi şikayetlerinin başlaması üzerine SSK Bölge Hastanesi ve Tıp Fakültesi hastanelerine götürüldü. SSK'da tedavi altına alınan 17 işçi, dışarıdan özel olarak getirilen öğle yemeğinde mantar çorbası ve köfte yediklerini belirterek, "Gece şiddetli mide ağrısı ve bulantı şikayetleri başlamasıyla hastaneye geldik" dedi.
SSK Başhekimi Mehmet Yaşar Akarca, gıda zehirlenmesi sebebiyle kendi hastanelerinde tedavi altına alınan hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Yaz aylarında yapılan yemeklerin 4 saat içerisinde bozulduğuna dikkat çeken Akarca, tavuk, kırmızı et ve mantar gibi gıdaların taze ve hemen tüketilmesi gerektiğini vurguladı.
İntaniye Servisi Doktoru Nevin Aykın ise rosto yemeyen işçilerin de zehirlendiğini tesbit ettiklerini, hastaların muhtemelen yedikleri mantar çorbasından zehirlenmiş olabileceklerini söyledi.
Zehirlenen 61 işçinin de görev yaptıkları Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördüğü ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
iha-eskişehir
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 12:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?