7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

Eskişehir: CHP Milletvekili Yücesan: 1 Mayıs'ı en kötü şartlarda kutluyoruz

CHP Eskişehir Milletvekili Mehmet Vedat Yücesan, birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ın, ülkede özelleştirme politikalarıyla, fabrikaların kapatıldığı, işsizliğin çığ gibi büyüdüğü, sigortasız ve kaçak işçiliğin arttığı, çalışma koşullarının kötüleştiği bir ortamda kutlanmakta olduğunu söyledi.

1 Mayıs İçşi Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Yücesan, işçilerin, insanlık onuruna yaraşır bir hayat seviyesine ve demokratik haklara ulaşabilmek için verdiği mücadelenin sembolü haline gelen 1 Mayıs'ın,  emekçilerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü ve emeğiyle, alın teriyle ve bilgisiyle çalışan ve üreten herkesin ortak bayramı olduğunu savundu.

Türk işçisinin 1 Mayıs'ı bugün kötü şartlarda kutlamakta olduğunu iddia eden Yücesan, "Birlik, mücadele ve dayanışma günü, ülkemizde özelleştirme politikalarıyla fabrikaların kapatıldığı, işsizliğin çığ gibi büyüdüğü, sigortasız ve kaçak işçiliğin arttığı, çalışma koşullarının kötüleştiği bir ortamda kutlanmaktadır. Hepimizin temennisi bu ortamın iyileştirilmesi, sorunların bir an evvel çözüme kavuşturulmasıdır. Bunun için doğru politikalar ortaya konmalı ve bu politikalar kararlı bir şekilde uygulanmalıdır" dedi.

Hükümetin izlediği politikaların, , işçilerin içinde bulunduğu sıkıntıları azaltmak yerine arttırdığını, yoksulluğu ve işsizliği körüklemeke olduğunu ifade eden Yücesan, şöyle devam etti:

"Yanlış politikalar ve yaklaşımlar sonucu ülkemiz, OECD ülkeleri arasında işsizliğin yoğun olarak yaşandığı dördüncü ülke durumuna gelmiştir. Bu vahim tablonun yanı sıra ülkemizde çalışanlara verilen maaşlar da yoksulluk sınırının çok altındadır. Yoksulluk sınırı, asgari ücretin nerede ise 5 katına ulaşmıştır. Hükümet, çalışanları açlığın, sefaletin pençesine iten, gelecek endişesi duyarak yaşamalarına yol açan bu anlayışından vazgeçmelidir. İşçilerimizi insanca yaşatacak bir ücret seviyesini öngören, istihdamı kayıt altına alıp kaçak işçiliği önleyen, işçilerimizin sendikal hak ve özgürlükleri önündeki tüm engelleri kaldıran politikalar uygulayarak, işçilerimizin yaşam standardını yükseltmelidir. Bu düşüncelerle, sosyal adaletin gerçekleştiği, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırıldığı, daha çağdaş, daha gelişmiş, milletimizin yarınlara daha güvenle bakabildikleri ve mutlu oldukları bir Türkiye ümidiyle, bütün dünya emekçilerinin “1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele Gününü” içtenlikle kutluyorum"

KENTHABER/ANKARA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2004 Cuma 12:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?