8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Eskişehir: Eski mahkumun iş feryadı

Cinayet suçundan 16 yıl cezaevinde yattıktan sonra 6 ay önce tahliye olan Necati Özcan (49), AKP Eskişehir il binası önünde eski hükümlüler adına basın açıklaması yaptı. Kendisi gibi eski hükümlü, ıslah olan arkadaşlarının bazılarının tedirgin edildiğini, bazılarının ise basının karşısına çıkmaya çekindiği için yalnız başına açıklama yapmak zorunda kaldığını belirten Özcan, ülkenin yıllardır kanayan yarasına çare olmak için mücadele verdiğini ifade etti.

Necati Özcan, polisiye tedbirlerle suçu yok etmenin mümkün olmadığını savunarak, "Suç halen artıyor. Burada önlem almak devleti yönetenlere düşüyor. Emniyet Müdürlüğü, ’Bugün hırsızlara karşı nasıl tedbir aldınız’ yazılı afiş astı. Ben bir vatandaş olarak devleti yönetenlere, Başbakan, Adalet Bakanı’na şunu sormak istiyorum: Sizler hırsızlar için ne yaptınız? Hangi hırsızı işe soktunuz da çalışmadı, tekrar hırsızlık yaptı? Bu vahim olaya hiç bir yetkili el koymuş değil" dedi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Murat Mercan’ı kendilerinin meselelerine çözüm bulmadığı için eleştiren Özcan, Türkiye İş Kurumu Müdürü Ergun Peker’i de istifaya çağırdı.


Evli ve 2 çocuk babası Necati Özcan, ülkede defalarca çıkarılan afların caydırıcı olmadığını ileri sürerek, "1.5 sene önce af çıktı. Bugün cezaevlerindeki suçlu sayısı yine 70 bin. Acilen eski hükümlüler için çıkarılan yasaların uygulanması ve iş yerlerinde yüzde 3 eski hükümlü çalıştırma yükümlülüğünün hayata geçirilmesi gerekiyor. İşveren bizlere ön yargılı davranıyor. Biz bu ülkenin insanı değilsek, elimizdeki bu kimlikler alınsın. İşsizlik, evimizdeki huzurumuzu da kaçırdı. Toplum bizi kabul ediyor. Ancak, bizim çalışmamızı istiyor. Bu yüzden hükümet sesimize kulak versin. Kimi arkadaşlarımız parklarda yatıyor. Polislerin verdiği bir lokma ekmekle karınlarını doyurabiliyorlar. Bizler açız. Gelin, bize bir de şefkatinizi, sevginizi verin. Bizim elimizden tutun. Bize iş, aş temin edin. O zaman göreceksiniz, suç oranı sıfıra inecektir" diye konuştu.

Bir süre önce Arkara’ya yürüyüş ve açlık grevi başlatmasına rağmen bir sonuç alamadığını anlatan Özcan, daha önce çağrıda bulunduğu siyasi parti il başkanlarının basın açıklamasına destek vermemesine de tepki gösterdi. Eski hükümlü Özcan, özellikle uyuşturucuyla ilgili yaptığı mücadeleden dolayı Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Ankara’da Tahliye Sonrası Hükümlüleri Koruma Şubesi’nin görev yapmadığını iddia eden Özcan, her ilin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde eski hükümlelere yönelik koruma şubelerinin açılmasını talep etti.

iha-eskişehir
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 16:44:12
Güncelleme :10 Ağustos 2004 Salı 23:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?