7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

Eskişehir: Kimsesiz yurdundan nikah masasına

Bu mutlu kararın ardından Eskişehir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü gençlere davullu zurnalı görkemli bir düğün töreni hazırladı.

Erkek Yetiştirme Yurdu önünde kimsesiz çocuklar ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende, davetlilere yemek ikramında bulunuldu. Her türlü adet ve geleneğin düşünüldüğü törende, Atilla Demir’in yıllardır kaldığı Erkek Yetiştirme Yurdu’ndan çıkan erkek tarafı, gelin almak üzere klaksonlarını çalan uzun araç konvoyuyla Gülcan Günlü’nün kaldığı 100.Yıl Kız Yetiştirme Yurdu’na gitti.

 Yurda gelen damat tarafları bu kez bir süprizle karşılaştı. Gülcan’ın yurt arkadaşları Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Basri Canbaz’dan bahşiş almadan gelini vermeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine gençlerle pazarlık yapan Canbaz, istenilen parayı vererek baba sıfatıyla gelini dışarıya çıkarttı. Yurt önünde yapılan duanın ardından oldukça mutlu görünen Gülcan ve Atilla, gelin aracına binerek yurttan ayrılırken, sevinçli olduklarını söyledi.


17 Ağustos Gölcük depreminde iki torununu kaybeden yardımsever davetlilerden Fahrinisa Söğüt (70) ile eşi Celal Söğüt (73), gözyaşları içinde "Çok anlamlı bir düğün. Böyle gençlerin düğünlerini hazırlayan ve evlenmelerine yardımda bulunan herkese teşekkür ederiz" dedi.

iha-eskişehir
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 12:54:26
Güncelleme :16 Ağustos 2004 Pazartesi 23:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?