5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Eskişehir 4G ile daha güvende

ESKİŞEHİR 4G İLE DAHA GÜVENDE

Türkiye'nin ilk Gerçek Mobil ve Sabit WiMAX Altyapısı için imzalar Eskişehir'de atıldı.

Eskişehir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan MOBESE 4G WiMAX altyapısı ihalesini kazanan İhlas.Net ile Valilik arasındaki sözleşme bugün törenle imzalandı.

Net İletişim'in Distribütörlüğünü yaptığı Alvarion marka ekipmanlar ile İhlas Net tarafından test amaçlı kurulan 4G Mobil WiMAX teknolojisi, Eskişehir Emniyeti'nde hem sabit hem de mobil araçlarda kullanılmaya şimdiden başlandı. İhale çerçevesinde Proje tamamlandığında, Eskişehir'i kapsayan WiMAX Network'ü üzerinde çalışan 250 kamera

Emniyet'in güvenlik hizmetine sunulmuş olacak. Eskişehir'de, kentin muhtelif yerlerinden kablosuz olarak yüksek kaliteli görüntü aktarabilen ve Türkiye'de ilk kez İhlas.Net tarafından uygulanan 4G 'Mobil WiMAX' teknolojisiyle çalışan MOBESE Kent Güvenlik Yönetim Sistemi 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanıp Eskişehir Emniyeti'ne teslim edilecek.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Projenin hayata geçmesi için Eskişehir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan MOBESE 4G WiMAX altyapısı ihalesini kazanan İhlas.Net ile Valilik arasındaki sözleşme törenle imzalandı. İmza törenine, Eskişehir İl Emniyet Müdür Vekili Abdülkadir Kutlu, Eskişehir Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Özkan, İhlas.Net Genel Müdürü Ömer Demir, Özel İdare Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Dolgun ve KGYS Proje Teknik Sorumlusu Emniyet Amiri Ertan Sözer, 4G Mobil WİMAX Bölüm Müdürü Berk Tangüner, Proje Koordinatörü Ali Çanakcı da katıldı.

İmza töreninde konuşan Eskişehir İl Emniyet Müdür Vekili Abdülkadir Kutlu, Türkiye'nin en üst düzey teknolojisinin Eskişehir'de uygulanacağını belirterek, "Bu proje Türkiye'de ilk olması dolayısıyla önem taşımaktadır. Olaylara müdahalede görüntüler anında merkeze iletilecektir. İhlas.Net tarafından kurulacak bu 4G sistemi il emniyet müdürlüğümüzün biriminde bulunan Trafik Şube Müdürlüğündeki çalışmalar insan marifetiyle değil, artık kamera, hız ölçüm sistemleri otomatik olarak yapılacaktır. Sistemin

deneme aşamaları geçilmiştir. İl Emniyet Müdürü Metin Özkan ve ekibine teşekkür ediyorum. Arkadaşlar 2 yıldır sistemin tam anlamıyla anlaşılması ve entegrasyonu için önemli çalışmalar ve araştırmalar yaptılar. Bu sistem ilimizin güvenliğinin en üst düzey teknolojiyle korunmasını sağlayacaktır" dedi.

"4G HIZLA YAYGINLAŞACAK"

Eskişehir Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Özkan, 4G WiMAX sisteminin Eskişehir'e kurulması için vali Mehmet Kılıçlar'ın büyük katkısı olduğunu söyledi. Özkan, "Valimize özel olarak teşekkür ediyoruz. Şu ana kadar deneme aşamasındaki bu sistemle kurumlar arasında sağlıklı bir bağlantı kurulmuştur. İnşallah bu 4G WiMAX sistemi her yıl üzerine konulması ve yenilenmesi gereken sistem. Mobil WiMAX ilk defa Eskişehir ilinde denendi ve şimdi bu ihaleyi alan firma ile kurulumu yapılacak. Mobil WiMAX sistemi

tamamlanıp, Eskişehir'de başarı ile neticelendirilirse, diğer illerimizde de çok hızlı bir şeklide yaygınlaşacaktır. Teşkilatım ve teknik personelim adına emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İmza töreninde konuşan İhlas Net Genel Müdürü Ömer Demir de, Sabit ve Mobil WiMAX projesinin ilk safhasında 100 kameranın yeni nesil teknoloji ile ve tamamen kablosuz olarak Emniyet Müdürlüğü'ne taşındıklarını belirterek, Türkiye'de ilk kez MOBESE Kent Güvenlik sisteminde 4G sabit ve mobil WiMAX teknolojisinin Eskişehir'de uygulanacağını ifade etti. Demir, "Alvarion ekipmanları ile uygulanan sabit WiMAX teknolojisi Akçakoca, Fatsa ve Adıyaman Emniyet Müdürlükleri'nde başarı ile çalışıyor. Ayrıca, çok

yakında Ardahan ve Tekirdağ Emniyet'inde de mobil WiMAX altyapısının uygulanacak" diye konuştu. Demir, İhlas.Net tarafından kurulacak 4G mobil WiMAX altyapısı tamamlandığında, Eskişehir Emniyet'inde yeni nesil teknolojiler kullanılarak emniyet ekiplerinin olaylara daha hızlı müdahale ve sorunların çözümünün daha seri ve etkin bir şekilde sağlanacağını ifade etti. Ömer Demir, "Mobil araçlara monte edilen kameralar araçlar seyahat halindeyken otomatik olarak plaka sorgulama ve eşleştirme yaparak çalıntı, kayıp vb. araçların kolay sağlıyor" diye konuştu.

"ESKİŞEHİR'İN TAMAMINDA BU SİSTEMİ YAYGINLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Eskişehir İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Dolgun ise Eskişehir'de üst düzey güvenliğin sağlanması için yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduklarını söyledi.

KGYS Proje Teknik Sorumlusu Emniyet Amiri Ertan Sözer de, sistemin çok başarılı olduğunu belirterek, İhlas Net'e teşekkürlerini sundu. Sözer, "Canlı araç kovalamalarında, operasyonlarda mobil araçların verdiği görüntüyü merkeze gönderiyoruz. Bir çok araca bu sistemi yerleştirerek Eskişehir'in tamamında bu sistemin yaygınlaşmasını hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

Net İletişim Wımax Bölüm Müdürü Berk Tanguner ise "Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nü, Türkiye'de hiç denenmemiş MOBESE 4G Wimax sistemine geçtiği için kutluyorum. Bu sistemle aracın verdiği görüntü birebir gerçek zamanda merkeze ulaşıyor ve böylece suçla mücadele daha etkin şekilde yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Daha az polisle daha çok hizmet anlayışını yerleştirmeye çalışan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Alvarion 4G 'Mobil WiMAX' ağı üstüne kurulacak 250 kameranın haricinde Eskişehir Otogar'ı tarafından kurulup işletilen 16 kamerayı da WiMAX altyapısı ile şehir izlemede kullanıyor. Emniyet yetkilileri özel kişi ve kurumlara ait kameraların Türkiye'de ilk kez Eskişehir ilinde Emniyet'in sistemine entegre edilerek kullanıldığını belirtiyorlar.

Sistemin hizmete alınmasının ardından sokaklar birebir gözetlenmeye başladı. Bu sırada kameralardan tespit edilen bir kamyonetin şüpheli görülmesi üzerine olay yerine mobil ekipler gönderildi. Yapılan inceleme sonrasında kamyonetin arandığı ortaya çıktı.

ESKİŞEHİR 4G İLE DAHA GÜVENDE
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2010 Çarşamba 16:44:00
Güncelleme :15 Eylül 2010 Çarşamba 17:51:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?