4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Eskişehir Adalet Sarayı açıldı

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Eskişehir'deki yeni adalet sarayının açılışına yüksek yargı mensuplarının katılmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Bağımsız yargı organlarının bu ülkede adaletin gerçekleşmesi konusundaki çabalarına bu duruşumuzla destek veriyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile birlikte katıldığı Eskişehir Adalet Sarayı'nın açılışında konuşan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, törene yüksek yargı mensuplarının katılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Yüksek yargı organlarımızın değerli mensupları, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun değerli Başkan Vekili ve üyeleri, yargı camiasını temsil eden birçok dostumuz burada, bu açılışta bizlerle birlikte oluyor. Bunun bize ayrıca zevk verdiğini ifade etmek isterim. Ben bu birlikteliğin şöyle bir mesaj verdiğini düşünüyorum. Adalet, en yüce değerdir. Eğer bir toplumda adalet yoksa orada kaos olur. O sebeple bağımsız yargı organlarının bu ülkede adaletin gerçekleşmesi konusundaki çabalarına bu duruşumuzla destek veriyoruz. 'Onların yanındayız' mesajını şu tablodan çıkardığımı ifade etmek isterim" diye konuştu.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, kuşkusuz çok güçlü bir yargı teşkilatı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Özveriyle, fedakarca gece-gündüz çalışan, hatta çalıştığı dairede mesai yetmediği için dosyaları evine götürerek çalışan yargı mensuplarımız var. Bunu biliyorum. Buna rağmen tabii ki vatandaşımız hızlı, daha az masrafla bir adaletin tecellisini arzu ediyor. Bu konuda daha yapmamız gereken işler, atmamız gereken adımlar olduğunu düşünüyorum. Bu konuda herkese görevler düşüyor. Kendi aranızda çözeceğiniz meseleleri lütfen yargıya taşımayın. Çünkü, uzun süre avukatlık yapmış bir arkadaşınız olarak belirtmek isterim ki, buraya düşmemesi, kendi aramızda çözmemiz gereken birçok konunun yargıya intikal ettiğini görüyoruz. Bu sebeple biz ülkemizde kendisiyle, devletiyle, toplumuyla, vatandaşıyla, bayrağıyla barışık insanlarız. Bu konuda daha da özverili olmak durumundayız."

Şahin, çağdaş adalet saraylarının halkı da memnun ettiğini, yeni dönemde 114 adalet sarayı açılışının gerçekleştirildiğini, inşaatı devam eden adalet saraylarıyla birlikte bu sayının 170'yi aştığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 15:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?