4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Eskişehir Doğumevi'nde bebeklere sertifika

Sağlık Bakanlığı tarafından "Bebek Dostu Hastanesi" seçilen Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Eskişehir Doğumevi’nde, bebeklere sertifika verilmeye başlandı.

4 ay önce bebek dostu belgesine layık görülen 100 yataklı SSK Eskişehir Doğumevi Hastanesi’nde, yılda 6-7 bin çocuk dünyaya geliyor. 80 bin hastaya poliklinik hizmeti verilen ve yaklaşık 3 bin hastanın da ameliyat edildiği SSK Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi’nin Başhekimi Opr. Dr. Gültekin Güney, ülkedeki bin 500 hastaneden yaklaşık 200’ünün bebek dostu belgesine sahip olduğunu söyledi.

Bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütüyle beslenmesini sağlamayı hedeflediklerini belirten Güney, "Anne adaylarına doğum öncesi bebek dostu projesi hakkında bilgi veriyoruz. Bebeğin anne sütüyle beslenmesi gelişmiş ülkelerde yüzde 65 düzeyinde iken Türkiye’de bu oran yüzde 1’lere düştü. Daha sağlıklı nesillere ulaşabilmek için bebeklerimiz ilk 6 ayda anne sütüyle beslenmelidir. Bu hedef doğrultusunda hastanemizde dünyaya gelen bebeklere karne hazırlıyoruz. Aileler kendilerine teslim ettiğimiz bu sertifikaları çocuklarının odalarına asacaklar" dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Gültekin Güney, İclal bebek için hazırlanan ilk sertifikayı annesi Nihal Aydın’a takdim etti. Doktorlara teşekkür eden Aydın, kendilerine verilen belgenin çok büyük anlamı olduğunu ifade etti.

M. HALUK ÖZDEN-ESKİŞEHİR (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2003 Perşembe 17:23:23
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 17:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SELMAN ALAN IP: 85.105.58.xxx Tarih : 1.06.2006 18:15:51
Gültekin beyin araştırıp yapmış olduğu bu düşünce bence bebeklerin sağlıklı olmaları açısından gerçekten önemli bi buluş.inşallah Anne adaylarıda doğum öncesi bebek dostu projesine kadkıda bulunup bebeğine sağlıklı bi yaşam sağlarlar.Gültekin beyin idareciliği,yaptığı işler bence mükemmel.Hastalarla ilgilenmesi,sorunlarına çözüm yolu bulması bence çok güzel bişey. Gültekin beye başarılar ve Sağlıklı yaşam dilerim.