8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Eskişehir fay hattı aktif hale geldi

 Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Can Ayday, "Eskişehir'de son günlerde meydana gelen küçük ölçekli depremler, fay hattında bir hareketliliğin olduğunun göstergesidir" dedi.


Eskişehir'de öncelikli riskli bölgeleri tespit ettiklerini belirten Prof. Dr. Can Ayday, Bolu'da meydana gelen 4.6 şiddetindeki depremin Eskişehir'deki fay hattıyla bir ilgisinin olmadığını belirtti.


Ayday, Eskişehir'de 7 Nisan tarihinden bugüne yaklaşık 10 ayrı küçük ölçekli depremlerin meydana geldiğine dikkat çekerek, "Her küçük hareketlenmelerin ardından büyük bir yer sarsıntısının olacağını söylemek mümkün değil. Ancak, daha öncede belirttiğimiz gibi

Eskişehir'de beklenen muhtemel 6.4 şiddetinde bir depreme karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız. Eskişehir'de beklenen bu depremde 12 sağlık binası, 10 okul, 10 fabrika, 6 benzin istasyonu, 90 kamu kurum ve kuruluş binası ile 10 kilometre uzunluğunda doğalgaz hattı etkilenebilir. Bunların elden geçirilmesi, kontrollerin yapılması lazım" diye konuştu.


Profesör Can Ayday, depreme karşı tedbir alındığı takdirde hasarın en aza indirilebileceğini sözlerine ekledi.

ESKİŞEHİR-İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2004 Perşembe 23:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?