6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Eskişehir Festivale hazırlanıyor

Uluslararası Eskişehir Festivali, 14. kez sanatseverlerle buluşacak. 8-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, 300'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı Eskişehir'de ağırlayacak.

Eskişehir Kentsel Gelişim Vakfı ile Zeytinoğlu Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı işbirliğiyle gerçekleşen Uluslararası Eskişehir Festivali'nde bu yıl, 9 gün içinde 5 klasik müzik, 4 pop-caz-rock, 1 dünya müziği, 1 Türk müziği konseri, 2 kukla tiyatro gösterisi, yetişkinler için 3, çocuklar için 1 tiyatro oyunu, 2 sergi ve 8 atölye, 1 canlı müzik eşliğinde sessiz film ve 5 film gösterimi olmak üzere toplam 33 etkinlik yer alıyor.

14. Uluslararası Eskişehir Festivali'nin açılış konserinde, Eskişehir Büyükşehir
Belediyesi Senfoni Orkestrası'na solistler Feryal Türkoğlu (soprano), Aylin Ateş (mezzo soprano), Ayhan Uştuk (tenor), Tuncay Kurtoğlu (bas) ve Türkiye'nin en büyük bağımsız koral müzik topluluğu olan İstanbul Avrupa Korosu eşlik edecek.

Festival Komitesi Başkanı Zeynep Zeytinoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Uluslararası Eskişehir Festivali'nde 2002 yılında başlatılan konuk ülke programı çerçevesinde her yıl farklı bir ülkenin kültür ve sanatıyla Eskişehirlilere tanıtıldığını belirterek, "Bu yılın konuk ülkesi, Almanya. Ankara Goethe Enstitüsü tarafından hazırlanan programda, üç sıra dışı yetenek tarafından 2006'da Almanya'da kurulan ve çok kısa bir süre sonra dünya çapında ünlü ve ödüllü bir piyanolu üçlü olmayı başaran Boulanger Trio'nun konseri, canlı müzik eşliğinde sessiz film gösterimi ile 'Almanya'dan Yol Hikayeleri' başlığı altında çağdaş Alman sinemasından dört ayrı film ve bir çocuk filmi yer alıyor" dedi.

Bu yıl daha kısıtlı bir bütçeyle festival programını hazırladıklarını kaydeden Zeytinoğlu, "13 yılda toplam 152 bin 234 izleyici sayısına ulaştık. Geçen yıl, festival etkinliklerini 12 bin 416 kişi izledi. Etkinliklerde yüzde 100'ün üzerinde katılım oranları oldu. Şehir dışından da programlara katılımlar son yıllarda arttı. Etkinliklere katılım oranıyla Eskişehir Festivali, diğer kültür ve sanat festivallerini kıskandıracak seviyededir. Eskişehir Festivali'nin sahiplenilmesi hususunda bir mesele görmüyoruz. Festivali, şehrin bütün kamu kurum ve kuruluşları sahiplenmiş durumdadır. Festival programına önümüzdeki yıllarda sokak etkinlikleri de ilave etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Zeynep Zeytinoğlu, festival bilet fiyatlarının 3 yıldır değişmediğini, bu sene de biletlerin tam 12 YTL, öğrenci 6 YTL, çocuk 1 YTL'den satışa sunulacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 16:42:44
Güncelleme :15 Ekim 2008 Çarşamba 16:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?