6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Eskişehir Festivali'nde sona doğru

08-16 Kasım tarihleri arasında 300'ü aşkın sanatçıyı Eskişehir'de ağırlayan 14. Uluslararası Eskişehir Festivali, 16 Kasım Pazar akşamı Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası'nın vereceği kapanış konseri ile sona eriyor.

Her yıl Uluslararası Eskişehir Festivali Kapanış Konseri'ni gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, bu yıl konserinde konuk şef Medet Turgumbaev yönetiminde, Rus müziğinin iki başyapıtını seslendirecek. Konserin ilk yarısında orkestra, genç piyanist İris Şentürker'e eşlik edecek.

Kariyerini solist, oda müziği sanatçısı ve eğitimci olarak sürdürüp Türkiye'de ve yurtdışında pek çok başarıya imza atan genç müzisyen Şentürker, konserde piyano edebiyatının en popüler konçertolarından biri olan Sergei Rachmaninov'un İkinci Piyano Konçertosu'nu yorumlayacak.

Konserin ikinci yarısında ise orkestra, Kırgız Şef'in yorumundan Çaykovski'nin dramatik ve görkemli Beşinci Senfoni'sini sunacak. 14. Uluslararası Eskişehir Festivali Kapanış Konseri, 16 Kasım Pazar akşamı saat 18.45'te Anadolu Üniversitesi AKM Büyük Salon'da gerçekleşecek.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 12:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?