7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

Eskişehir Festivali'nin hazırlıkları sürüyor

Programlarında müzik, dans, tiyatro, resim gibi sanat dallarında hem yetişkinler, hem de çocuklar için çeşitli etkinliklere yer veren ve her yıl dünyaca ünlü sanatçıların ve sanat alanında ülkenin yetiştirdiği seçkin isimlerin yer aldığı Eskişehir Festivali, bu sene 10. kez sanatseverlerle buluşacak. Festival Komitesi Başkanı Zeynep Zeytinoğlu, Uluslararası Eskişehir Festivali’nin sponsor kurum ve kuruluşlar ile şehrin yöneticileri ve sorumlu kişilerin özverili çabalarından güç alarak bugünlere geldiğini belirterek, "Bizler, kentimizin kültür ve sanat kenti olarak anılması için ilk günkü heyecan ve istekle çalışıyoruz" dedi.

Yıllardır İstanbul, Ankara ve İzmir ile sınırlı olan uluslararası sanat festivallerinin Anadolu’daki öncülüğünü üstlenen ve ilki 1995 yılında Zeytinoğlu Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Eskişehir Festivali, 2001 senesinden bu yana Zeytinoğlu Vakfı ile Eskişehir Kentsel Gelişim Vakfı işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Carl Orff’un ’Carmina Burana’ adlı eserinin seslendirileceği konserle başlayacak olan 10. Uluslararası Eskişehir Festivali’nde toplam 19 gösteri, 4 atölye çalışması, 3 sergi ve film gösterimleri yapılacak. Bu etkinliklerin içinde 3’ü korolu 7 klasik müzik, 3 caz, 2 halk müziği konseri, 1 dans gösterisi ve 1 müzikli gösteri, yetişkinler için 3, çocuklar için ise 2 tiyatro oyunu yer alacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’nun vereceği açılış konserinde, uluslararası müzik piyasasında dikkatleri üzerine çekmeye başlayan ikiz kardeşler Ferhan ve Ferzan Önder sahne alacak. Genç soprano Pervin Çakar ve çalışmalarını halen Viyana’da sürdüren opera sanatçısı, bariton Güvenç Dağüstün de konsere solist olarak katılacak.
Eskişehir Festivali’nin bu seneki konuk ülkesi ise İtalya. Konuk ülke İtalya, I Solisti della Scala, Duo Arcadia di Roma konserleriyle temsil edilecek. 12 İtalyan filmi de gösterime sunulacak. 4 Ekim akşamı ise Necati Bey Kültür Merkezi’nde vereceği konserle ilk kez Eskişehirliler’in karşısına Romanya Radyosu Çocuk Korosu çıkacak. Ayrıca Arif Sağ, Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda konser verecek.

Her yıl Ekim ayında düzenlenen Uluslararası Eskişehir Festivali’nde 9 yılda 2 bin 907 yerli ve yabancı sanatçının katıldığı 272 faaliyet yer aldı. 2 bin 907 sanatçının 857’sini dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sanatçı ve topluluklar oluşturdu. Festivali bugüne kadar toplam 105 bin 490 kişi izledi.

iha-eskişehir
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2004 Cumartesi 13:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?