5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Eskişehir Film Festivali başladı

12. ULUSLARARASI ESKİŞEHİR FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

12. Uluslararası Eskişehir Fil Festivali'nin açılışında Zuhal Olcay ile Cüneyt Arkın'a onur ödülü verildi.

Zuhal Olcay törende gözyaşlarına hakim olamazken, merasimden bir saat önce oğlu, gelini ve iki akrabasının trafik kazasında yaralandığını öğrenerek hastaneye koşan Cüneyt Arkın, Yeşilçam'ın bitmesiyle Türkiye'de kutuplaşmalar, ayrışmaların başladığını söyledi.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nce düzenlenen 12. Uluslar arası Eskişehir Film Festivali'nin açılış töreni, Yunus Emre Kampüsü'ndeki Sinema Anadolu'da yapıldı. Törende Zuhal Olcay ile Cüneyt Arkın'a (Fahrettin Cüreklibatur) onur ödülü verildi. Zuhal Olcay törende duygulu anlar yaşarken, bir saat önce trafik kazasında yaralanan oğlu, gelini ve iki akrabasını hastanede ziyaret ettikten sonra törene katılan Arkın, esprileriyle açılışa katılanları kahkahaya boğdu.

1 Mayıs'ta ödül aldığı için mutlu olduğunu ifade eden Olcay, "Kırılganlık ve onun altında yatan güçten söz ettiniz. Sanırım, beni bundan başka daha iyi ifade edebilecek hiçbir şey yok. Ben bunu kendimde görmem için uzun yıllar terapi aldım. Çok teşekkür ediyorum. Bu güzel kentin aydınlık yüzlü insanlarına çok teşekkür ediyorum. İlk emek ödülümü 1 Mayıs'ta aldığım için de çok daha mutluyum" dedi.

Ödülünü ortaokulda sınıf arkadaşı olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den alan Cüneyt Arkın ise, eskiden sinema filmlerindeki karakterlerin toplumla bütünleştiğini anlatarak, "Bizim zamanımızda Türkiye'nin nüfusu 30 milyondu. En az 15 milyonu sinemaya giderdi. Şalvarlı kadın bile iki ayda bir sinemaya giderdi. İşte bu karakter oyuncuları Türk sinemasındaki karakterleri ile Türk milletini ayakta tuttu ve kaynaştırdı, bu değerlerde birleştirdi. İşte Türk sineması, bizim Yeşilçam bu

anlamdaki sinemamız bitti, Türkiye'de kutuplaşmalar, ayrışmalar başladı. Bu size çok iddia gibi gelmesin, bu bir gerçek. Çünkü, Türk sineması halkının bir dönemde yaşama biçimiydi. Onunla ağlar, onunla güler, onunla hayaller kurardı" diye konuştu.

Arkın'ın Stutgart'ta kendisini Tarık Akan ile karıştıran gurbetçi vatandaşla ilgili anısını ve Eskişehir'de sohbet ettiği bir çocuğun 73 yaşında olduğunu öğrenince "yuh" deyip "Eskiden Kara Murat'tın, şimdi ak Murat olmuşsun" değerlendirmesinde bulunduğunu anlatması davetlileri güldürdü.

Sponsorlara plaket ve Sinema Kültürüne Katkı Ödülleri'nin de dağıtıldığı törende, Sinemaya Emek Ödülleri ise Hilmi Etikan ile Sadi Çilingir'e verildi. Konuşmaların ardından 11 Mayıs'a kadar sürecek olan festivalin açılışında, yönetmenliğini Chiristian Cairon'un yaptığı Fransız yapımı "The Farewell (Elveda)" adlı film gösterildi.

12. ULUSLARARASI ESKİŞEHİR FİLM FESTİVALİ BAŞLADI
12. ULUSLARARASI ESKİŞEHİR FİLM FESTİVALİ BAŞLADI
12. ULUSLARARASI ESKİŞEHİR FİLM FESTİVALİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2010 Pazar 00:02:03
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 20:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?