5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Eskişehir Film Festivali başlıyor

12. ULUSLARARASI ESKİŞEHİR FİLM FESTİVALİ

Uluslararası Eskişehir Film Festivali, 1-11 Mayıs günleri arasında perdelerini 12’nci kez açacak.

12. Uluslararası Eskişehir Film Festivali, 1 Mayıs'ta Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu’da yapılacak açılış töreniyle başlayacak. Törende, Cüneyt Arkın ile Zühal Olcay'a 'Onur Ödülü', Hilmi Etikan ile Sadi Çilingir'e de 'Sinemaya Emek Ödülleri' verilecek.

Sinema Kültürüne Katkı Ödülleri'nin de dağıtılacağı festival açılışında, açılış filmi olarak yönetmenliğini Chiristian Cairon yaptığı Fransız yapımı The Farewell (Elveda) adlı film gösterilecek.

Eskişehir Film Festivali'ne Selanik Aristotales Üniversitesi Kitle İletişimi ve Gazetecilik Bölümü'nden katılacak konuk öğrenciler, festivalin haberlerini yapıp Yunanistan'daki medya merkezlerine gönderecek ve günlük festival gazetesini İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile birlikte çıkaracak.

Festival Başkanı Gülseren Güçhan, 12 yıl önce Anadolu Üniversitesi öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin büyük bir hevesle başlattıkları festivalin zamanla kampüs sınırlarını aşıp Eskişehir’in film festivali olduğunu belirterek, "Eskişehir Film Festivali, Anadolu Üniversitesi’nin öğretim elamanları, öğrencileri ve çalışanlarının eseri. Bize katılan gençlerin enerjileri ve coşkuları ile festival ne kadar yaşlansa da her daim genç kalacak. Bir film festivali yapmak her seferinde yenilenen arzu ve heyecan demek. Biri bittiğinde bir sonrasını hayal etmek sonra bu hayali birçok kişi ile paylaşmanın mutluluğunu yaşamak, bu duyguyu yaşamaya alışmak ve vazgeçememektir” dedi.

Güçhan, Anadolu Üniversitesi mezunu yönetmenlerin filmleriyle üniversitelerine geri döndüğünü de ifade ederek, "Geçtiğimiz yıl ilk kez festivalde üniversitemizden mezun yönetmenlerin uzun metrajlı filmleri vardı. Bu yıl sayıları arttı. Levent Semerci ‘Nefes’, Taner Elhan ‘Acı Aşk’, Meriç Demiray ‘Babam Büfe’ ve Onur Ünlü ‘Beş Şehir’ filmleri ile festivaldeler" diye konuştu.

Anadolu Üniversitesi öğrenci filmlerinin de yer aldığı toplam 46 kısa filmin de festivalde gösterileceği ve sinema ustalarının gençlere ders vereceği bildirildi.

12. ULUSLARARASI ESKİŞEHİR FİLM FESTİVALİ
12. ULUSLARARASI ESKİŞEHİR FİLM FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 12:27:03
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 12:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?