5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Eskişehir Film Festivali'ne doğru

ULUSLARARASI ESKİŞEHİR FİLM FESTİVALİ'NİN 12.'Sİ DÜZENLENECEK

"12. Uluslararası Eskişehir Film Festivali", 1-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Japon Bahçesi Misafirhanesi’nde düzenlenen toplantıya, Uluslararası Eskişehir Film Festivali ekibi başkanı Prof. Dr. Gülseren Güçhan’ın yanı sıra 25 üye katıldı. Toplantıda görev tanımları, web sayfası işleyişi ve haber akışı, basınla ilişkiler, birimin amaçları ve faaliyetleri konusunda görüş ve öneriler, çalışma takvimi, sponsorluk ve öğrenci seçimi konuları ele alındı.

Prof. Dr. Güçhan, festivalin tamamen üniversiteye ait olmasının çok önemli bir özellik olduğunu belirterek, "Festival, esas görevimiz olan işlerin arasında yapılan bir şey. Çoğu kez zamandan çalarak ortaya çıkan bir iş. Filmin gelişi ve seçimi, afiş tasarımı, web sayfası, konukların ağırlanması, yazılı ve görsel medyaya haber akışı, bizim uğraş alanlarımız içerisinde olan işler. Festival, bizim bildiğimiz bu işleri yani teoride bildiklerimizi uygulama alanı oluyor. Ekibimizdeki herkes, üniversitenin aydınlık ve güler yüzüdür. Ayrıca, üniversitemiz bilimin yanı sıra sanatı yücelten, bunun için ortamlar hazırlayan ve bunu kentine mal eden bir üniversite olduğu için festivali ben üniversitemizin aydınlık yüzü olarak görüyorum. Gelen konuklar da bu hisle çok memnun ayrılıyorlar” dedi.

Festival kapsamında "Sinema Kültürüne Katkı Ödülleri Yarışması" düzenlediklerini de kaydeden Gülseren Güçhan, yayımlanmış en iyi sinema kitabı ve en iyi sinema makalesini ödüllendirdiklerini vurgulayarak, "Türkiye’de film çeken insanlar, yönetmenler, filmler ödüllendiriliyor, ama sinema üzerine düşünce üreten, araştıran ve yazan insanlara bu kapsamda verilen tek ödül, bizim ödülümüz. Çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Düşünce üreten insanları ödüllendiren Türkiye’de tek yarışma olduğu için Sinema Kültürüne Katkı Ödülleri Yarışması, çok önemli bir yere sahip" diye konuştu.

Prof. Dr. Güçhan, 2009-2010 yılında basılan, sinema konusunda makale ve kitap yazan kişilerin 20 Mart'a kadar başvuruda bulunabileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 11:14:00
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 11:16:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?