3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Eskişehir Garı'nda eylem!

ESKİŞEHİR’DEKİ GREVDE BİR GÖZALTI

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Türk Ulaşım Sendikası (Türk Ulaşım-Sen) üyesi bir grup, 25 Kasım’daki bir günlük uyarı grevine katıldıkları için geçici olarak görevlerinden uzaklaştırılan 16 TCDD çalışanının görevlerine iade edilmesi talebiyle eylem yaptı. Grev başladığı saatlerde tartıştığı güvenlik görevlisine küfrettiği iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.

Eskişehir Garı'nda toplanan grup, "Baskılar bizi yıldıramaz" yazılı pankart açıp sloganlar attı. Eylemcilere bazı parti ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi.Garda trenlerden inen bazı makinistler, eylemcilere katıldı. Garda geniş güvenlik tedbiri alan emniyet güçleri, eylemcilerin peronlara girmesine izin vermedi.

Gardan saat 00:05'te hareket etmesi gereken Ankara'dan İzmir yönüne gidecek 9 Eylül Ekspresi’nin makinisti de trenden indi. Tren yaklaşık bir saatlik gecikmenin ardından başka bir makinistle yola devam etti. Mağdur olan yolcular duruma tepki gösterdi. Eylem sebebiyle Eskişehir Gar'ında ve Enveriye Tren İstasyonu'nda gergin anlar yaşandı. Tartıştığı güvenlik görevlisine küfrettiği öne sürülen bir kişi gözaltına alındı.

Enveriye Tren İstasyonu'na gelen İstanbul-Konya, Konya-İstanbul seferlerini yapan Meram Ekspresi de, yaklaşık bir saat istasyonda bekledi. TCDD görevlileri, İstanbul'a gidecek treni başka bir makinistle yaklaşık bir saat sonra hareket ettirdi. Güney ve Anadolu Ekspresi de, yaklaşık bir saat gecikmenin ardından hareket etti.

Bu arada Konya'ya gidecek Meram Ekspresi, uzun süre istasyonda bekledi. Trenin hareket etmemesi üzerine yolcular, duruma tepki gösterdi. Makinist bulunamadığı için Meram Ekspresi istasyonda bekliyor.

ESKİŞEHİR’DEKİ GREVDE BİR GÖZALTI
ESKİŞEHİR’DEKİ GREVDE BİR GÖZALTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 04:42:01
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 09:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?