5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Eskişehir POMEM taşınıyor

ESKİŞEHİR POMEM SEYİTGAZİ YOLU'NA TAŞINACAK

Eskişehir Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür Vekili Mustafa Şentürk, Seyitgazi Yolu'na bin kişilik yeni POMEM inşa edileceğini söyledi.

Aynı zamanda Polis Başmüfetttişi olan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Şentürk, düzenlediği basın toplantısında, 8 dönem mezuniyet töreninin 23 Temmuz cuma günü gerçekleştirileceğni açıkladı. Baştan sona yenilenen Eskişehir Polis Meslek Eğitim Merkezi'ni (POMEM) gazetecilere gezdiren Mustafa Şentürk, "Merkezimizde 6 ay süren 8. dönem eğitimleri 1 Ocak'ta başladı ve 23 Temmuz'daki yemin töreniyle sona erecek. Eskişehir POMEM'de eğitim kalitemizi arttırmanın planlarını yaptık. Okulda çok acil ihtiyaçlarımız vardı ve bunların planlamasını yaptık. Emniyet Genel Müdürlüğü, Eskişehir Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün destekleriyle burada çok güzel işler yapmaya çalıştık. Mükemmel şekilde eğitim verdiğimize de inanıyorum. POMEM'de eğitim gören öğrencilerimiz, haftaya kadrolarına iyi bir polis olarak gidecekler" dedi.

Eskişehir POMEM Müdür Vekili Şentürk, Eskişehir'de iki üniversitenin olmasının kendileri için avantaj olduğunu anlatarak, "Merkezimizde 3 profesör, 5 doçent, 7 yardımcı doçente eğitim verdirdik. Kadromuzda iyi. Hocalarımızın desteğiyle öğrencilerimize iyi bir eğitim sunduk. 'Konuşmak yok, koşturmak var' sloganıyla yola çıkıp, merkezimizi kısa sürede de baştan sona yeniledik" diye konuştu.

Merkezin bulunduğu alanın yol genişletme çalışmalarıyla daraldığını kaydeden Mustafa Şentürk, "Yeni POMEM için Milli Emlak'a ait Seyitgazi Yolu'ndaki 127 dönümlük arsayı tahsis ettik. Yeni merkezin inşa edileceği arsa, Kalabak Su Deposu'na ve kent merkezine yakın, ayrıca yol üzerinde. Şuandaki mrkezimizde 300-350 kişiye eğitim verebiliyoruz. Yeni POMEM'in bin kişi kapasiteli olmasını planlıyoruz. Yeni merkezin bir an önce yapılıp tamamlanması için gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİR POMEM SEYİTGAZİ YOLU'NA TAŞINACAK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 13:50:05
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 15:07:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?