8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Eskişehir Seçim Kurulu'ndan CHP'nin itirazına ret

 Eskişehir İl Seçim Kurulu, CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Güngör'ün itiraz dilekçesini reddetti. CHP'nin seçime katılıp katılmayacağı hususunda son kararı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verecek.
Edinilen bilgiye göre, İl Seçim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Tüfenk, CHP Merkez İlçe Başkanı Vedat Alp ile partinin avukatları Kazım Kurt ve Yunus Emre Karabulut'un dün geç kaldıkları gerekçesiyle teslim edemedikleri aday listelerinin bugün alınması için hazırladıkları itiraz dilekçelerini kabul etmedi. Talepleri İl Seçim Kurulu Başkanı Tüfenk tarafından kabul edilmeyen CHP Merkez İlçe Başkanı Alp ve beraberindeki avukatlar, daha sonra alt belediyeler Odunpazarı, Tepebaşı ile Gündüzler, Muttalıp ve Çukurhisar Belde belediye başkan adayları, il genel meclisi ve belediye meclis üyesi adaylarının itiraz dilekçelerini 2 ve 3 No'lu İlçe Seçim Kurulu başkanlıklarına sundu.
2 No'lu İlçe Seçim Kurulu Başkanı Metin Özsoy ile 3 No'lu İlçe Seçim Kurulu Başkanı Fuat Türker'in itiraz dilekçelerini görüşmek üzere kabul ettikleri öğrenildi.
CHP Eskişehir Milletvekili Vedat Yücesan ise, yaptığı açıklamada, YSK'ya başvuracaklarını söyledi.
OKTAY ÖZDEN -ESKİŞEHİR (İHA)
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2004 Çarşamba 20:47:07
Güncelleme :26 Şubat 2004 Perşembe 21:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?