3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Eskişehir TÜLOMSAŞ uyanıyor

Eskişehir’de faaliyet gösteren Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş.’nin (TÜLOMSAŞ) Genel Müdür Vekili Muammer Kantarcı, uyuyan dev olarak nitelendirdiği şirketin artık uyandığını belirterek, "Rakiplerimizin TÜLOMSAŞ’ı yakın takibe alması bizleri memnun ediyor" dedi.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Kantarcı, 7 aylık süre içinde TÜLOMSAŞ’ın rakiplerini tanıma ve kıyaslama imkanı bulduklarını söyledi.

TÜLOMSAŞ’ı, rekabet gücü yüksek, en son teknoloji ve bilgiyi kullanan, verimliliği ve etkinliği ile uluslararası standartlarda üretim yapabilen bir kuruluş haline getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Kantarcı, "Bu düşünceleri hayata geçirebilmek için TÜLOMSAŞ’ı Geliştirme Programı çatısı altında, öncelikle temel prensipler hedeflendi. Bu çalışmalarda kalite, pazarlama, üretim, insan kaynakları, malzeme ve ikmal politikaları 2004 ile 2005 yıllarının öncelikleri olarak belirlendi" dedi.

Kantarcı, şöyle devam etti:

"Hızlı Tren Projesi, TÜLOMSAŞ’a en az yüzde 35’lik katma değer sağlayacak. Hızlı tren araçlarının üretiminde dünya müşterilerinin ilgi odağı haline geldik. İtalya’nın Ansaldobreda, Güney Kore’nin Rotem-Company, Fransa’nın Alstom ve İspanya’nın Talgo firmalarıyla işbirliği konusunda görüşmeler yapılmaktadır. Bununla birlikte, TCDD’nin anahat lokomotif ihtiyacının karşılanabilmesi için Amerika’nın Generals Motor firması ile 2003 yılında anlaşma yaptık. Bu firmayla parça üretimlerinde yerli katkı oranının yüzde 51’e çıkarılması protokole bağlandı. Bunun dışında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin metro araçları ihalesini kazanan Rotem firması ile 98 aracın 35’ini üretmek için anlaştık"

Kantarcı, Büyükşehir Belediyesi ile hafif raylı sistemin bakım ve onarımı konusunda anlaştıklarını da sözlerine ekledi.

ESKİŞEHİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2003 Çarşamba 14:18:37
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 17:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?