9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Eskişehir valisi evinde sayıldı

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, belediyelerin sayımlarda nüfusu fazla göstermek için otobüslerle insan taşıması devrinin bittiğini söyledi.
 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yürütülen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Projesi'nin hane halkı sayımı, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı'nın evinde devam etti. Vali Konağı'na gelen TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü istatistik uzmanları, Çalışıcı ailesinin hane halkı sayımını gerçekleştirdi. 

Görevlinin sorularını yanıtlayan Vali Kadir Çalışıcı, şuanda hane halkının 5 kişi olduğunu, ailede tarım faaliyetlerinde bulunan olmadığını, haneye giren aylık net gelirin bin YTL üzeri olduğunu açıkladı. Çalışıcı'nın soruları cevaplamasının ardından, T.C. kimlik numarasına göre aile fertleri Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne dahil edilerek, kayıtlar imza altına alındı.
 
Sayımın ardından konuşan Vali Kadir Çalışıcı, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Projesi'nin, Ocak ayında başlayan hane halkı sayımında 350 anketör belirlenen Eskişehir'de, sözkonusu çalışmaların daha hızlı bitirileceği tahmininde bulunduğunu belirterek, "Ancak Eskişehir, bu konuda tembel çıktı. Ben iddialı konuşmuştum, alt yapısı yeterli olan Eskişehir, hane halkı sayımını ilk önce bitirir diye. Ancak, böyle olmadı" dedi. 

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Projesi'nin dinamik bir sistem olduğunu kaydeden Çalışıcı, "Bundan sonra belediyeler İller Bankası'ndan daha fazla pay alabilmek için otobüsle insan taşıyamayacak. Eve kapanma devri de bu sayede bitti. Bu sistemle Türkiye'nin nüfusu tam olarak ortaya çıkacak. Nüfus bilinmeden yapılan plan ve projelerin temeli çürük olur. Gerçek bir veri tabanı olması lazım. Bu doğrultuda Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Projesi'nin güzel sonuçları olacak. En başta devlet ciddiyeti olacak. Belki bazı belde belediyeleri 2 bin nüfusun altına da düşebilir" diye konuştu.
İha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 14:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?