8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Eskişehir Valisi'nden 'alkol' açıklaması

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, alkollü içeceklerin kullanılacağı alanlarla ilgili getirilen düzenlemenin Resmi Gazete’de eksik yayınlandığından dolayı kamuoyunun kafasını karıştırdığını söyledi.
Vali Kadir Çalışıcı, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında, Eskişehir ili hudutları dahilinde umuma mahsus yerlerde alkollü içeçeklerin içilmesi yasaklandığı yönünde yayınlanan kararla ilgili yapılan eleştirileri düzenlediği basın toplantıyla cevaplandırdı. Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, özellikle son günlerde uyuşturucu çeteleri, sokak serserileri, madde bağımlısı kişiler, kapkaç şebekelerinin halkın huzurunu kaçırdıklarını belirterek, aldıkları kararın daha önce var olan yasağın bir tebliği ile duyurulması olduğunu bildirdi. Çalışıcı, "Bu duyuru yapılmadığı takdirde TCK 526’ya göre bir adli işlem yapılamamakta ve polis, bahsi geçen bu çete ve sokak serserileriyle etkin ve sonuç alıcı bir mücadele yapamamaktadır. 23 Haziran 2004 tarih ve 25501 sayılı Resmi Gazete’de bu konuyla ilgili olarak eksik çıkan tebliğ, haklı olarak kamoyunun kafasını karıştırdı. Çünkü, bir sayfa olarak gönderilen duyurunun Resmi Gazete’de iki satıra indirilmesi kavram kargaşasına ve hedeflenen hususun gözden kaçmasına ve yanlış yorumlara sebep oldu. Bu düzenlemenin kimseyi rahatsız etmeden, kendi halinde eğlenen, dinlenen, piknik yapan vatandaşlarımızla, ister alkol ister alkolsüz içsinler uzaktan yakından bir ilgisi yoktur" diye konuştu.
Çakıcı, gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlar, ibadethane, terk edilen yapılar, inşaatlar, banka ATM’leri, köprüaltları, mezarlıklar, gezinti yerleri, umuma mahsus park ve bahçelerde alkollü içeceklerin içilmesinin
daha önce alınan kararla yasaklandığını hatırlatarak, şunları söyledi:
"Emniyet birimlerimize intikal eden 155 polis imdat, şikayet ve sızlanmalardan da bunun günden güne daha da arttığı ve şehrimizi, gece gündüz özgürce yaşanamaz ve tedbirsiz dolaşamaz hale getirme tehlikesi taşıdığı düşünülmektedir. Gar, otogar, kimi bazı izbe meydan ve sokaklar, bazı tarihi ve kültürel mekanlar, banka ATM’leri, köprü altları, mezarlıklar, umumun istifadesine sunulmuş park ve bahçe alanları, yukarıda isimleri belirtilen sokak serserilerini, kapkaç şebekeleri, madde bağımlısı kişilerle, uyuşturucu çetelerinin yerleştiği ve eğleştiği yerler haline geldi. Yine bilindiği gibi, Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Kişi hak ve özgürlükleri anayasamızla teminat altındadır ve bu haklar, yasalar ve onlara dayalı yönetmelikler çerçevesinde kullanılır. Alkollü içkilerin imali, satışı ve tüketiminin sınırları da yasa ve yönetmeliklerle açık bir şekilde belirtilmiştir. Yani yukarıda belirttiğimiz mekanlarda zaten bu yasak vardır"
Bu arada polis, parklarda alkol alanlarla ilgili uygulama başlattı. Eskişehirliler, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
ESKİŞEHİR - İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2004 Perşembe 19:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?