4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de '29 Ekim' coşkusu

ESKİŞEHİR'DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Eskişehir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen törenlerde Hava Üssü'nden kalkan savaş uçakları dosta güven, düşmana korku verdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 86. yıldönümü münasebetiyle Eskişehir Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen törenler, renkli görüntülere sahne oldu.

Vali Mehmet Kılıçlar, 1. Hava Kuvveti Komutan Vekili Tümgeneral Nezih Damcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in halkın bayramını kutlamasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapan Hava Pilot Yüzbaşı Murat İkiz, "Bugün tarihi şan ve şerefle dolu, tarih sahnesine çıktığı günden beri kahramanlıkları destanlaşarak dilden dile aktarılan bir milletin, işgale uğramış vatan topraklarını kanları ile sulayarak yeniden var oluşunun, büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ulus iradesinin mutlak üstünlüğünü ve egemenliğini kayıtsız şartsız Türk ulusuna ait olduğunu tüm dünyaya ilan ettiği, aziz Türk milletine en büyük armağan olan cumhuriyetin kuruluşunun 86'ncı yıldönümünü idrak etmenin, engin sevincini ve haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar ise, "Türkiye, 86 yaşına eren cumhuriyetimizle sahip olduğu değerlerin kıymetini bilmekte, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olarak Atatürk'ün göstermiş olduğu hedef doğrultusunda ilerlemeye devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yaşına dünyanın en parlak yıldızı olarak girmesi için milletimizin müşterek hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla cumhuriyetimizi taçlandıracağız" diye konuştu.

Öğrencilerin şiirler okuduğu ve halk oyunları gösterisi sunduğu törenlerin sonunda resmi geçit gerçekleştirildi. Geçit esnasında Hava Üssü'nden kalkan savaş uçaklarının gösteri uçuşu, ilgi çekti. Bu arada geçit öncesi protokolün önündeki kaldırıma oturan çocuklardan ikisine, Vali Kılıçlar Türk bayraklı şapka hediye etti. Çocuklar, bir süre sonra bir zabıta görevlisi tarafından protokolün önünden uzaklaştırıldı.

Eskişehir milletvekilleri Murat Sönmez, Beytullah Asil, Nedim Öztürk, çok sayıda askeri ve mülki erkan ile vatandaşların izlediği kutlama programı, 10. Yıl Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

ESKİŞEHİR'DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
ESKİŞEHİR'DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
ESKİŞEHİR'DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
ESKİŞEHİR'DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
ESKİŞEHİR'DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 13:18:04
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 13:28:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?