6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de 6 pitbull kayıtlı

Eskişehir İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Karakaya, kentte 6 pitbull köpeğinin kayıtlı olduğunu, bu hayvanların üretimi ve ticari maksatla kullanımlarının yasak olduğunu söyledi.

Karakaya, yaptığı açıklamada, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği İl Hayvanları Koruma Kurulu oluşturulduğunu ve toplantıların devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Hayvanları Koruma Derneği üyelerinden Hayvanları Koruma gönüllüleri seçimi çalışmalarının yapıldığını kaydeden Mehmet Karakaya, "Eskişehir'de kayıtlı 6 pitbull bulunmaktadır. Bu cins köpeklerin üretimi ve ticari maksatla kullanımları yasaktır. Yasa gereği sahipsiz hayvanların bakımı, tedavisi, aşılanması, kısırlaştırılması gibi hizmetler belediyelerce yapılmaktadır. Eskişehir'de 2 belediye, sahipsiz hayvanlarla ilgili hizmetler için yatırım yaptı" dedi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Karakaya, barınaklarında toplam 205 hayvan bulunan Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerinin bugüne kadar aşılattığı 232 köpekten 183'ünün kısırlaştırıldığını, tedavi ettirilen 177 hayvandan 54'ünün de sahiplendirildiğini kaydetti. Karakaya, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na aykırı hareket eden 3 kişiye de 369'şar YTL para cezası verildiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 17:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?