3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de Avrupa kenti olma yolunda dev adımlar...

Estram çarşı durağı

    Eskişehir'de 24 Aralık 2004 günü toplu taşım sisteminde devrim niteliği taşıyan bir uygulama hayata geçirildi.ESTRAM... Yılmaz hocanın büyük önem verdiği bu hizmet ilk günler yaşanan talihsiz gelişmeler haricinde Eskişehir'deki büyük değişimin öncüsü konumuna ulaştı. Eskişehir il merkezinde bir eziyet haline gelmiş trafik problemi, gürültü ve egsoz gazından kaynaklanan hava kirliliği gözle görülür oranda azaldı. Bunun da ötesinde vatandaşlar toplu taşıma araçlarında 'insan' gibi seyahat edebileceklerinin farkına vardılar. Bu gürültüsüz, temiz ve konforlu ulaşım aracını tercih edenlerin sayısı oldukça fazla. Kent merkezinde dolaşmak  işkenceden bir zevke dönüşmüş bulunuyor.

    Ancak herşeye rağmen yeni sistemden rahatsızlık duyanlar da yok değil. Duraklarda özellikle yerleştirilmişçesine gezinen ve en ufak bir olayı provoke etmek için fırsat arayan bazı kişiler halkı tramvay aleyhinde kışkırtmak için ellerinden geleni yapıyor. Ancak Eskişehir halkının böyle davranan kişilere tenezzül etmeyeceğinden ve gürültülü, hava kirililiğine sebep olan ve kirli otobüsleri temiz sessiz ve konforlu tramvaya tercih etmeyeceğinden eminim.

Estam Taşbaşı Çarşısı önü    Bu konuda  Eskişehir halkına da büyük görevler düşüyor. Yeni sistemin sağlıklı yürüyebilmesi için yayaların ve özel araç sahiplerinin bilinçli davranarak istenmeyen kazalara sebep olmamaları  gerekiyor. Özellikler tramvayın geçtiği önemli noktalara araçların bırakılmaması, trafik kurallarına uyulması ve yayaların karşıdan karşıya geçişlerde her zamankinden daha dikkatli davranması gerekiyor.    

    Şimdi sırada Eskişehir'de büyük bir problem halini almış kaçak kömür sıkıntısında. Kışın, özellikle akşam saatlerinde doğalgaza geçilmemiş bazı mahallelerde yaşanan hava kirililiği büyük bir sıkıntı. Eskişehirli'ler Yılmaz Hoca'dan bu konuda da duyarlı olup harekete geçmesini bekliyor. Yılmaz Hoca'nın öncülüğünde bu problemin de üstesinden gelinebileceğine inanıyorum. İnsanların akşamları temiz hava soluyabilecekleri günlerin özlemiyle...

Akın Altay
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 12:59:37
Güncelleme :21 Şubat 2005 Pazartesi 16:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?