6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de bayram havası

Bank Asya 1. Lig play-off final maçında Boluspor'u 2-0 mağlup eden ve 12 yıl aradan sonra Turkcell Süper Lig'e yükselen Eskişehirspor'un, Eskişehir'e gelişi kentte bayram havası estirdi.

Vilayet meydanında toplanan binlerce Eskişehirspor taraftarı, Eskişehirsporlu oyuncularla birlikte şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı.
Akşam saatlerinde uçakla kente dönen Eskişehirsporlu futbolcular, Anadolu Üniversite İkieylül Kampüsü önünde meşalelerle karşılandı. Çok sayıda araçtan oluşan konvoyla şehirde şampiyonluk turu atan Eskişehirliler, sevinçlerini vilayet meydanına taşıdı. Eskişehirspor'un şampiyon olması için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Eskişehirspor Kulübü Başkanı Nebi Hatipoğlu, "Biz büyük bir camianın takımıyız, ama camia olarak bazı şeylerde hemen kopuyoruz. Bu sene kopmaları çok yaşadık. Bize inanmayanlar oldu. Çoğu zaman yaptığımız işlerde tehdit ettiler. Ben her şeyi kararlılıkla, Eskişehirspor için yaptım. Bundan sonra Eskişehirspor'un daha iyi yerlere gitmesi lazım. Bunun için de camia olarak çalışmak zorundayız" şeklinde konuştu. Eskişehirspor taraftarının Türkiye'de tek olduğunu ifade eden Hatipoğlu, "Biz taraftarımız sayesinde şampiyon olduk. Türkiye'nin en büyük taraftarı, Eskişehirspor tarftarı" dedi.


Eskişehirspor Teknik Direktörü Nejat Biyediç ise, "Başta taraftar, başkan ve yönetim kurulu olmak üzere kupa herkese hayırlı olsun. Eskişehirspor'un Süper Lig'de çok daha büyük hedefleri olan bir camia olmasını diliyorum. 20 sene önceki efsaneye geri dönelim" ifadelerini kullandı.


Geç saatlere kadar süren kutlamalarda kalabalık nedeniyle bayılanlar da oldu. Havai fişek gösterisiyle devam eden kutlamalarda Eskişehirli sanatçı Mithat Körler de konser verdi.

..
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 02:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?