7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de beraatten 31 yıl hapse

 Eskişehir'de bir kafe işletmecisini öldürerek otomobilini ve paralarını çaldıkları iddiasıyla 19 yıl 5 ay 10 gün hapse mahkum edilen 2 sanık, kararın Yargıtay tarafından bozulmasıyla yeniden yargılandı. Mahkeme, bu kez sanık Kürşat Nuri Usta'yı müebbet hapse mahkum ederken, Elif Emir'i ise 31 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.
2.5 yıl önce meydana gelen olayda, ailesi tarafından kayıp olarak aranan Fırat Fındık (27), Bozdağ yakınlarında boynu kırılmış ve 15 yerinden bıçaklanmış olarak bulundu. Olayın sanıkları olarak yakalanan barmen Kürşat Nuri Usta (24) ve Elif Emir (20), Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "gasp maksadıyla adam öldürmek" suçundan yargılandı. Mahkeme, 11 Ekim 2001 tarihindeki son duruşmada, sanık Usta'yı "kasten adam öldürmek" suçundan 17 yıl 6 ay ağır hapis cezasına mahkum ederken, Elif E.'nin ise aynı suçtan delil yetersizliği sebebiyle beraatine karar verdi. Cinayet sonrası maktul Fındık'ın otomobili ile bazı eşyalarının gasp edilmeyip çalındığına kanaat getiren mahkeme, her 2 sanığa "hırsızlık" suçundan 11'er ay 20'şer gün hapis cezası verdi. Elif E., cezaevinde yattığı süre göz önüne alınarak tahliye olurken, Kürşat Usta ise halen Eskişehir Özel Tip Cezaevi'nde bulunuyor.
Bu arada, Elif E'nin de "adam öldürmek"ten cezalandırılmasını isteyen maktul yakınlarının temyiz başvurusunu değerlendiren Yargıtay, Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı usulen bozdu. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Kasım 2002 tarihinde gerçekleştirdiği duruşmada, kararında ısrar ederek dosyayı yeniden Yargıtay'a gönderdi. Bir defa daha kararı değerlendiren Yargıtay, Kürşat Nuri Usta'nın "gasp maksadıyla adam öldürmek ve gasp" suçlarından hücre ve müebbet hapis cezasına çarptırılmasını, tahliye olan Elif Emir'in ise "gasba fer'an iştirak etmek" suçundan tekrar yargılanmasını talep etti.
Bunun üzerine Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlanan duruşmada, bugün tekrar hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Kürşat Nuri Usta müebbet hapse mahkum edildi. Hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan ve duruşmaya katılmayan Elif Emir'e ise 31 yıl 8 ay hapis cezası verildi.
OKTAY ÖZDEN - ESKİŞEHİR (İHA)
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2004 Cuma 20:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?