7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de Büyükerşen'in ikinci zaferi

Eskişehir'de, 28 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne DSP'den aday olan Yılmaz Büyükerşen, ilk kez üst üste göreve seçilen büyükşehir belediye başkanı olma unvanını kazandı.
Eskişehirli seçmenlerin yaklaşık 10 bin oy farkla bir kez daha göreve getirdiği Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, iktidar gücünü kullanmanın yanı sıra kaba kuvvet gösterisi yapmanın siyasetle intikal edenlere yakışmadığını söyledi. AKP yöneticilerinin hizmetlerine engel çıkarmaları halinde bunları halka açıklayacağını ifade eden Büyükerşen, Eskişehir'de seçim sonuçlarına yönelik bazı oyunlar yapılmak istendiğini savundu. Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen, "Dün akşamdan beri cereyan edenler, siz basın mensuplarının da gözleri önünde oldu. 3 gün önce AKP'nin seçimlerde bazı girişimleri, tertipler peşinde olduğuna dair ihbarlar almıştık. İnanmak istemiyorum, ama yine de uyarıyorum demiştim. Bu sabah, bir sandıkta bir şeyler olduğu açık seçik ortaya çıktı" dedi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Murat Mercan ise, Eskişehir'de seçim sonuçlarının çok enteresan bir tablo oluşturduğunu dile getirerek, "Büyükşehir DSP, iki alt belediyesi de AKP'li oldu. İnşallah, bu belediyeler uyum içinde hep beraber çalışırlar. Biz de elimizden gelen yardımı yaparız" diye konuştu.
ESKİŞEHİR-İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2004 Pazartesi 19:06:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?