6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de Cumhuriyet coşkusu

Eskişehir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen törenlerde İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı motorize Yunus Timi'nin gösterileri nefes keserken, 1. Ana Jet Üssü'nden kalkan savaş uçakları dosta güven, düşmana korku verdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 85. yıldönümü münasebetiyle Eskişehir Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen törenler renkli görüntülere sahne oldu. Vali Kadir Çalışıcı, 1. Hava Kuvveti Komutan Vekili Tümgeneral Semih Birdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in halkın bayramını kutlamasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapan Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Topuzelli, "Bugün tarihi şan ve şerefle dolu, tarih sahnesine çıktığı günden beri kahramanlıkları destanlaşarak dilden dile aktarılan bir milletin, işgale uğramış vatan topraklarını kanları ile sulayarak yeniden var oluşunun, binlerce yıldan beri dünyanın bilinen her köşesinde bağımsız devlet kuran, özgürlük tutkunu Türk milletinin en büyük günü olan cumhuriyetin kuruluşunun 85'inci yıldönümünü kutlamanın engin sevincini ve haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı ise, "72 milyon genç ve dinamik nüfusuyla, dünyanın 16'ncı en büyük ekonomisine, en büyük ve en güçlü ordularından birisine, en önemlisi Ata'sının gösterdiği hedefe kilitlenmiş, onun emaneti cumhuriyete gözü gibi bakan bir gençliğe sahip Türkiye Cumhuriyeti, her türlü zorluğu ve güçlüğü yenecek kudrettedir" diye konuştu.

Öğrencilerin şiirler okuduğu ve halk oyunları gösterisi yaptığı törenlerin sonunda resmi geçit gerçekleştirildi. Mehter takımının renk kattığı geçit esnasında 1. Ana Jet Üssü'nden kalkan savaş uçaklarının gösteri uçuşu ilgi çekti. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı motorize Yunus Timi'nin gösterileri de nefes kesti.

Polislerin birbirinden zor ve tehlikeli hareketleri motosiklet üzerinde başarıyla yerine getirmesi, vatandaşlardan yoğun alkış aldı. Bu arada, kortejdeki polisleri selamlayan polis köpeği de ilgi odağı oldu.

Eskişehir milletvekilleri Murat Sönmez, Beytullah Asil, Tayfun İçli, çok sayıda askeri ve mülki erkan ile vatandaşların izlediği kutlama programı, 10. Yıl Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 15:55:27
Güncelleme :29 Ekim 2008 Çarşamba 16:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?