5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de dostluk konseri

ESKİŞEHİR'DE TÜRKİYE-VENEZUELA DOSTLUK KONSERİ

Eskişehir'de düzenlenen "Türkiye-Venezuela Dostluk Konseri", yoğun ilgi gördü.

Venezuela'nın ünlü sanatçısı Cecilia Todd, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Venezuela İstanbul Başkonsolosluğu taafından ortaklaşa organize edilen 'Türkiye-Venezuela Dostluk Konseri'nde Eskişehirliler ile buluştu. Belediyenin Sanat ve Kültür Sarayı'nda verilen konsere, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Venezuela'nın İstanbul Başkonsolosu José Gregorio Bracho Reyes ve Tepebaşı ilçe Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve çok sayıda davetli katıldı.

Konser öncesi konuşan Büyükerşen, Eskişehir'i Anadolu'nun kültür ve sanat başkenti yapmayı hedeflediklerini belirterek, Türkiye-Venezuela Dostluk Konseri kapsamında Venezuela'nın çok önemli isimlerinden biri olan Cecilia Todd'u Eskişehirlilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkonsolos Reyes ise, Venezuela ile Eskişehir arasında kültür ve sanat faaliyetleriyle başlayan ilişkileri farklı pek çok alanda geliştirmek istediklerini açıklayarak, "Venezuela'nın en büyük sanatçılarından birini Eskişehirlilerle buluşturduğu için Başkan Büyükerşen'e teşekkür ediyorum" dedi.

Yılmaz Büyükerşen, konser sonrası Cecilia Todd ve beraberinde sahne alan sanatçılara günün anısına birer plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 15:40:00
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 19:14:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?