4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de kanlı bayram: 2 ölü, 2 yaralı !

Eskişehir’de meydana gelen 2 ayrı olayda 2 kişi bıçaklanarak öldürülürken, 2 kişi de yaralandı.

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı üzerindeki bir apartmanın önünde yaşanan olayda, Sabri Barış (33) kafenin tuvaletine girdiği sırada ışığı kapatan Onur İbiş (20) ile tartıştı.

Kısa sürede büyüyen kavgaya Sabri Barış’ın arkadaşları Barış Akgün (28), Yüksel Özipek (23) ile İbiş’in yanındaki F.A. (17), E.D. (18), E.E. (18) ve M.T. (19) de katıldı. Arbede sırasında Sabri Barış sol bacağından bıçaklandı. Ağır yaralanan Barış, ambulansla götürüldüğü Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kurtarılamadı. Kavgada bıçakla yaralanan Barış Akgün ile Yüksel Özipek ise Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Olayın ardından soruşturma başlatan Emniyet Müdürlüğü Ağır Suçlar Büro Amirliği ekipleri, firari katil zanlısı Onur İbiş ile kavgaya karışan 4 arkadaşını yakalayarak gözaltına aldı.
Onur İbiş’in polise verdiği ifadede, 3 kişiyi de kendisinin bıçakladığını itiraf ettiği öğrenildi.

Diğer olay, Büyükdere Mahallesi Fakülte Sokağı içinde meydana geldi. Hırsızlık ve çeşitli suçlardan sabıkaları olan Ayhan Menekşe (24), polisler tarafından ağır yaralı halde bulundu. Karnından bıçaklandığı anlaşılan Menekşe, hastanede can verdi. Cinayet Masası dedektifleri, kısa süre içinde katil zanlısı İlyas Yılmaz’ı (23) yakalamayı başardı. Badana, boya işiyle uğraşan Yılmaz’ın, aşırı alkollü olduğu belirtilen Menekşe’yi kendine tokat atması üzerine öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

Cumhuriyet Savcılığı her iki olayla ilgili soruşturma başlattı.

HALUK ÖZDEN-ESKİŞEHİR (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2003 Çarşamba 18:46:57
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 17:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?