9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de kültür-sanat

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Tepebaşı Sahnesinde "Ayrılık" ve "Misafir", Turgut Özakman Sahnesinde "Cuco Bilmiyor" adlı oyunlar sahnelenecek.

Mimar, karikatürist ve yazar Behiç Ak'ın yazıp yönettiği "Ayrılık" adlı oyunda, Bilge Cezayirli ve Özgür Onan rol alıyor. Ayrılıklarının üzerinden bir yıl geçtikten sonra yeniden bir araya gelen çiftin evlilik ekseninde kadın ve erkek ilişkilerini mizahi bir dille sorguladığı oyun, 2 Şubatta Tepebaşı Sahnesinde izleyicinin beğenisine sunulacak.

Tepebaşı Sahnesinde sergilenen, Bilgesu Erenus'un yazdığı, Ahmet Mümtaz Taylan'a "İsmet Küntay En İyi Reji" ödülü kazandıran 2 perdelik "Misafir" oyununda, misafirlik ve ait olma kavramları sorgulanıyor. Almanya'ya işçi olarak giden bir kişinin karşılaştığı zorluklarla 19 yıl sonra Türkiye'ye döndüğünde çevresinde gelişen olayların anlatıldığı oyunda, Mete Ayhan, Devrim Önder Akın, Murat Danacı, Mert Bulut Kırlak, Zafer Ergül ve Basri Albayrak'ın rol alıyor. Misafir, 6, 7 ve 8 Şubatta sahnelenecek.

Emre Basalak'ın uyarlayıp yönettiği "Cuco Bilmiyor" adlı çocuk oyununda, Ali Eyidoğan rol alıyor. 4 Şubatta Turgut Özakman Sahnesinde çocukların beğenisine sunulacak oyunda, keşfeden, öğrenen, öğrendikçe özgürleşen ve birey olan Cuco'nun hikayesi konu ediliyor.
A.A
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 13:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?