5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de kurtuluş coşkusu

ESKİŞEHİR'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 88. YILDÖNÜMÜ

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Kurtuluş törenleri, Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulup saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Ardından Atatürk Bulvarı'nda devam edilen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kazım Kurt, Kurtuluş Savaşı süresince seçilmişlere ve TBMM'ye bağlı bir hükümet etme anlayışının bugün bile takdirle anılmasa gerektiğini belirterek, "Savaşın başından sonuna kadar halkın katılımına açık ve elverişli ortamı sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sonraki aşamada yarattığı devrimlerle, aydınlanma ve çağdaşlaşma yolunda büyük adımlar atmıştır. Cumhuriyet'i kuran kuşağın torunları olarak, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olma yolundaki çabalarımız aynı kararlılıkla sürmektedir. Demokrasinin ana kuralı olan 'farklı nitelik ve görüşteki insanların eşit haklar bağlamında bir arada yaşama iradesi' değerlendirilerek yeni Türkiye kurulmuştur'' diye konuştu.

TSK adına konuşan Hava Pilot Binbaşı Serkan Toprak'da, Eskişehir'in kurtuluş gününün, Atatürk ve silah arkadaşlarının unutulamayacağı günlerden biri olduğunu vurgulayarak, "2 Eylülün, 13 ay 13 gün işgal altında kalan Eskişehir'in esaret zincirlerini kırdığı gündür" dedi.

Şiirlerin okunduğu, halk oyunları gösterilerinin yapıldığı ve resmi geçitle sona eren törenlere, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı. Törene, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk, CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez, MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil, çok sayıda yetkili ile vatandaşlar katıldı.

ESKİŞEHİR'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 88. YILDÖNÜMÜ
ESKİŞEHİR'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 88. YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 15:04:05
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 15:57:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?