4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de öğrencilere kızamık aşısı yapılıyor

Eskişehir’de 84 bin 682 ilköğretim öğrencisinin kızamık hastalığına karşı aşılanacağı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı’nın 2010 yılına kadar kızamık hastalığını yok etmek maksadıyla yurt genelindeki ilköğretim okullarında başlattığı "aşı günleri" uygulaması, 8-26 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kampanyanın Eskişehir Melahat Ünügür İlköğretim Okulu’nda başlaması dolayısıyla düzenlenen törene Vali Yardımcısı Dağistan Kılıçarslan, İl Sağlık Müdürü Alaettin Ünsal ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Erdoğan katıldı.

Törende konuşan Ünsal, ülke genelinde 10 milyon çocuğa aşı yapılacağını açıklayarak, "Eskişehir’de 46 doktor, 202 ebe, 48 hemşire ve 14 sağlık memurundan oluşan 132 aşı ekibi, köy ve ilçeler dahil 220 ilköğretim okulunda öğrenim gören 84 bin 682 öğrenciye kızamık aşısı yapacak. Hedefimiz kızamık hastalığını yok etmek. Uygulanacak destek aşılama aktivitelerinde bu yaş grubunda aşılanmayan çocuk bırakmayacağız. İlköğretimdeki bütün çocuklar daha önce kızamık hastalığı geçirme ve aşılanma durumlarına bakılmaksızın aşılanacak" dedi.
Bütün çocukların aşılanması durumunda ülkede çiçek ve çocuk felcinden sonra kızamık hastalığının da yok olacağını vurgulayan Ünsal, "Bu tarihi hedefe ulaşmamız için bütün ailelerin duyarlı olmasını bekliyoruz. Özellikle çocukluk çağında görülen kızamık, Türkiye’de halen sorun olmaya devam ediyor. 3-4 yılda bir salgın hale gelen kızamığa yakalanan her 100 kişiden biri ölüyor. Türkiye genelinde yıllar itibariyle 8 ila 30 bin kızamık vakasına rastlandığı biliniyor. Eskişehir’de geçen yıl 114, bu sene 34 vakamız var" diye konuştu.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Erdoğan da, aşı uygulamasına okulların hazır olduğunu kaydetti.
Vali Yardımcısı Dağistan Kılıçarslan ise çocukların aşıdan korkmamasını isterken, uygulamanın kızamık hastalığının kökünü kazıyacağını ifade etti.
Bu arada ebeveynler, aşı sonrası çocuklarının rahatsızlanması halinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları hususunda uyarıldı.

OKTAY ÖZDEN-ESKİŞEHİR (İHA)
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2003 Pazartesi 14:24:27
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 17:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?