8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de park-bahçe çalışmaları

Eskişehir'de, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Kent Park'taki çalışmalar devam ediyor. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yüzlerce dönümlük alana yayılan üç dev parktan biri olan Kent Park'taki çalışmalar aralıksız devam ediyor. Park içindeki büyük göletin yapım çalışmalarını tamamlayan ekipler, bir taraftan parkta ağaç dikimi ve bordür çalışması gerçekleştirirken, diğer yandan hızlı çim ekimi yöntemi ile çimleme çalışması başlattı.
 Daha önce Bilim Sanat ve Kültür Parkı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Odunpazarı Evleri'nin peyzaj düzenlemelerinde kullanılan hızlı çim ekimi yöntemi ile çim ekimi, geleneksel yönteme göre çok daha sağlıklı ve hızlı sonuç veriyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'in çehresini değiştirecek olan dev parklardaki çalışmaların dört bir koldan sürdürüldüğünü, Kent Park'ın inşaat işlerinin yanı sıra yeşillendirme çalışmalarının da aralıksız devam ettiğini söyledi. Belediye üretim sahalarında yetiştirilen ağaçları parka naklettiklerini belirten Büyükerşen, "Kent Park'ı yetişkin ağaçlarla donatırken, Avrupa'da yaygın olarak kullanılan hızlı çim ekimi (hydroseeding) yöntemi ile çim ekmeye başladık. Yeni yöntem sayesinde, işçilikten ve zamandan büyük tasarruf sağlıyoruz.

 Çok kısa bir süre içinde Kent Park, yemyeşil bir görünüme kavuşacak" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 00:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?