8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de rüşvet aldığı iddia edilen Emniyet Şube Müdürü tutuklandı...

2001-2004 yılları arasında Çocuk Şube Müdürü olarak görev yapan Hikmet Ö., internet kafelerin sahiplerinden rüşvet aldığı iddiasıyla 15 Temmuz günü İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel tarafından açığa alındı.

 Emniyet güçleri, hakkındaki iddiaları araştırdıkları 4. sınıf Emniyet Müdürü olan ve yaklaşık 6 ay önce Anadolu Üniversitesi Sivil Havaalanı Emniyet Şube Müdürü görevine atanan Hikmet Ö.'yü, 3 gün önce gözaltına aldı. İnternet kafe, atari ve oyun salonları sahipleri tarafından banka hesabına para yatırıldığı ileri sürülen Hikmet Ö., emniyetteki işlemlerinin ardından bugün öğleden sonra Eskişehir Adliyesi'ne sevk edildi. Rüşvet almakla suçlanan Emniyet Şube Müdürü, adliyeye çıkarıldığı sırada yüzünü gizlerken, polisler adliye önünde geniş güvenlik tedbirleri alıp, basın mensuplarının içeriye girmesine izin vermedi.


İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, adı geçen şube müdürünün hakkındaki iddialarla ilgili kendilerine ifade vermediğini kaydederek, "Aldığımız istihbari bilgiler doğrultusunda rüşvet olayını ortaya çıkardık. Şube müdürü olarak görev yapan ve tarafımdan 2 gün önce açığa alınan H.Ö., görevi sırasında denetimine bağlı olan internet kafe ve oyun salonları sahiplerinin mecbur durumda bırakarak, kendilerine televizyon, bilgisayar, kamera ve cep telefonu aldırıp, bu işyeri sahiplerinden gerek elden, gerek şube adına olduğunu söylediği gerçekte kendi hesabı olan banka şubesine para yatırttığı ve kızının dershane kurs parasını da bu şahıslara ödettirdiği tesbit edildi ve rüşvet iddiasıyla adli makamlara teslim edildi" dedi. Yücel, bundan sonra da bu tür olaylara müsaade edilmeyeceğini ve bu kişilerin teşkilattan tasfiye edileceğini vurguladı.

iha-eskişehir
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2004 Cumartesi 18:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferdi sarıkya IP: 78.164.80.xxx Tarih : 18.10.2008 20:50:27

öncelikle Şehrimin Emniyetinden Sorumlu Olan Sayın;Savaş Yücel ve Tüm Polisimize Saygılarımı Sunuyorum,Bu Tabikide Öncelikle Kişinin Kendine Olan Saygısızlıgı Akabınde ise Mesleğe Makama Ve Tüm Teşkilata Olan Saygısızlıktır,Umarım Sn olur .