7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de sulama kanalına düşen çocuk boğuldu

Eskişehir'de sulama kanalına düşen 5 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybetti.


Edinilen bilgiye göre, Akarbaşı Mahallesi'nde meydana gelen olayda, eşinden ayrı yaşadığı öğrenilen ve 4 çocuğuna bakabilmek için evlere temizliğe giden Zeynap Özçakıcı, bugün küçük kızı Deniz Özçakıcı'yı (5) da yanında götürdü. Arkadaşlarıyla oyun oynayan küçük Deniz, bir anda dengesini kaybederek sulama kanalına düştü. Vatandaşlar, polise ve 112 Acil Servis'e haber verdi. Küçük kız çocuğu akıntıya kapılarak kanal içinde kayboldu. Yarım saatten fazla suda kalan minik Deniz'in cansız bedeni, 1 kilometre ilerideki Kapalı Cezaevi yakınlarında suyun yüzeyinde gözüktü.

Suyun yüzeyinde ilerleyen çocuğu kurtarmak için uğraş veren polis ve vatandaşların ip ve sopalarla yaptıkları mücadele yeterli olmayınca Servan Ongun (18) adlı genç, suya atlayarak küçük Deniz'i sudan çıkarmayı başardı. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalede baş aşağı döndürülen Deniz'in ciğerlerine dolan su dışarı boşaltıldı. Ambulansla Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Deniz Özçakıcı'yı kurtarmak için yapılan müdahaleler, küçük kızı hayata döndürmeye yetmedi. Küçük kızın cesedi morga kaldırıldı.


Her yıl birçok kişinin ölümüne sebep olan sulama kanalları çevresine önlem alınmamasına tepki gösteren vatandaşlar, "İtfaiye ekipleri erken gelselerdi, belki de çocuk kurtulabilirdi. Ayrıca, kanal girişlerine ızgara yapılması gerekiyor. Bizler bunun için yetkilileri çok uyardık. Yaz aylarında burada çok sayıda kişi suya düşerek hayatını kaybediyor. Bu tür acı sonuçlar yaşanmadan gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz" dedi.

ESKİŞEHİR-İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2004 Pazartesi 20:55:07
Güncelleme :24 Nisan 2004 Cumartesi 17:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?