4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de termal su sevinci!

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, sondaj çalışmalarıyla açılan 3. kuyudan da termal su çıkan Kızılinler köyünde "termal bölge" oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Kılıçlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Odabaşı ve basın mensupları ile birlikte Kızılinler köyünde devam eden sondaj çalışmaları sonucu açılan 3. kuyudan çıkan termal suda incelemelerde bulundu.

Sözkonusu kuyudaki suyun 167 metre derinlikte, 38 derece sıcaklıkta bulunduğunu açıklayan Vali Mehmet Kılıçlar, saniyede toplam 100 litreyi bulan sıcak suyun önemli bir rezerv olduğu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca "turizm bölgesi" ilanını müteakip altı yapı çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Kılıçlar, "2005 yılında başlatılan çalışmalar, İl Özel İdaremizin iş makineleri kullanılarak yürütülmektedir. Burada hazineye, şahıslara ve ormana ait araziler mevcuttur. Arazilerin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsisine ve alt yapı eksikliklerinin tamamlanmasına çalışıyoruz. Avrupa’daki gibi, sıcak sudan sağlık turizminde faydalanabilmek için burada termal bölge yapmayı hedefliyoruz. Yatırımcı arayışlarımız da devam etmektedir. Termal sularının verimli kullanılması gereklidir. Ayrıca, Sakarıılıca’daki mevcut kaplıca tesislerinde de sıcak suyun rezervini arttırmak için iş makinelerimizi sondaj yapılmak üzere oraya göndereceğiz” dedi.
Kılıçlar, köy halkıyla da bir süre sohbet etti ve çocuklara kitap dağıttı

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 18:27:08
Güncelleme :21 Nisan 2009 Salı 18:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?