8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de toplu nikah

Toplu nikah için Muhtarlar Derneği’ne müracaat eden 35 çift, merasim öncesi faytonlarla şehir turuna çıktı. Faytonların oluşturduğu düğün konvoyu ilgi çekti.

Daha sonra törenin yapılacağı Hayal Kahvesi’ne gelen çiftler, mutluluklarını dile getirdi. Maddi imkansızlık sebebiyle yıllardır evlenemediklerini belirten gelin ve damatlar, kendilerine bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür etti. Törene katılan gelinlerin çoğu özlemini duydukları gelinlik giymenin heyecanını yaşadı. Bazı çiftlerin çocukları da, anne ve babalarının nikahlarını görme şansını elde etti.

2’şer gruplar halinde nikah masasına oturan 35 çiftin resmi nikahları, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu tarafından kıyıldı. Muhtarların tesbit ettiği ailelerin resmi nikahla evlenmelerinin özellikle çocuklarına nüfus kağıdı çıkarabilmeleri açısından faydalı olacağını belirten Büyükerşen, nikahlarını kıydığı çiftlerin evlilik cüzdanlarını, iyi korumaları temennisiyle gelinlere teslim etti.

Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Tutucu ise, 45 gün süre içinde çeşitli mahallelerde oturan 35 çiftin toplu nikah için kendilerine müracaat ettiğini ifade ederek, "Bugün bu çiftlerimizin nikahları için resmi işlemleri tamamlamanın huzuru içindeyiz" dedi.
Toplu nikah töreniyle resmen evlenen 35 çift, daha sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha-eskişehir
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2004 Cumartesi 00:00:07
Güncelleme :7 Ağustos 2004 Cumartesi 11:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?