8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de 'Ülkücü' operasyonu

Eskişehir'de polis, 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak', 'zorla çek-senet imzalatmak' suçlarından aralarında Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar Ülkü ocakları başkanlarının da bulunduğu 6 kişiyi gözaltına alındı.


Sanıkların ülkü ocağı içerisinde işkence yaptıkları kişileri cep telefonuyla görüntüledikleri öne sürüldü.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ‘Üçüncü sac ayağı’ adıyla Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir’de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Kütahya Ülkü Ocakları Başkanı ve aynı zamanda Bilecik Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi M. M. (32), Kütahya Ülkü Ocakları 2’nci Başkanı S. E. (24), Afyonkarahisar Ülkü Ocakları Başkanı M. B. O. (32), halen rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavisi süren Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı U. Ö. (27) ile M. D. (24) ve S. Ç. (21) gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bir 9 mm. çapında tabanca, 55 mermi, 22 av tüfeği fişeği, bir tabanca temizleme harbisi, 2 tabanca temizleme ve koruyucu yağı, 2 el telsizi, bir dizüstü bilgisayar ile bir bilgisayar disketi ele geçirildi.

İŞKENCEYİ KAYDETTİKLERİ İDDİASI
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, zanlıların 3 ayrı bıçak ve silahla yaralama, 2 kişinin dövülmesi ve zorla 180 bin YTL’lik senet imzalatma, tehdit ve dolandırıcılık olaylarına karıştıklarını belirtti. Zanlıların Eskişehir Ülkü Ocakları binasında işkence yaptıkları kişileri cep telefonlarıyla kaydettikleri de öne sürüldü. Cep telefonu kayıtlarına polisin el koyduğu bildirildi.

Gözaltına alınan M. B. O. , M. M. , M. D. , S. E. ve S. Ç. ’nin ‘Silahlı çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, 6 bin 136 sayılı kanuna muhalefet etmek, zorla senet imzalatmak, nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırmak, tehdit etmek ve zorla işyeri boşaltmak’ suçlarından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Yetkililer beynindeki damar tıkanıklığı nedeniyle halen Eskişehir’deki bir hastanede tedavisi süren Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı U. Ö’nün de gözetin altında olduğunu, hastaneden taburcu edildikten sonra adliyeye sevk edileceğini kaydetti.


Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2007 Pazar 17:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?