8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de uluslararası kredi kartı çetesi yakalandı

İspanya, İtalya ve ABD gibi bir çok yabancı ülkelerdeki bankalara ait kredi kartlarını bilgisayar ortamında kopyalayan ve İstanbul’dan Eskişehir’de geldiği belirlenen Hamdüsena G. (27), kartları kullanmak üzere sahte kimlik hazırlayan Cengiz K. (29) ile mağazalardan alış veriş yapan Ömer Tarık T. (30) ile Hasan K. (30), Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekiplerinin takibi neticesinde yakalandı.

Gözaltına alınan şahıslardan 2 adet sahte kredi kartı, sahte ehliyet, nüfus cüzdanı, 15 adet çek yaprağı, satın aldıkları 3 adet yeni cep telefonu ile harcama yaptıklarına dair post makinesi silipleri ele geçirildi.


Kredi kartlarının manyetik hattını başka bir kart üzerine kopyalayan zanlıların, başkasına ait kredi kartı üzerinden sahte kimliklerle bir ay içinde 7 ayrı işyerinden yaklaşık 20 milyar lira değerinde elektronik ve ziynet eşyası aldıkları, yakalanmamak için de 3-5 gün içinde kartların limitini doldurdukları tesbit edildi. Aldıkları malları da bir süre sonra sattıkları belirtilen 4 kişinin, elde ettikleri nakit parayı kendi aralarında paylaştıkları anlaşıldı.


Kullandıkları 2 lüks otomobile de el konan 4 kişi, sorgulamaları tamamlandıktan sonra "Sahte kredi kartı ve kimlik kullanmak, dolandırıcılık ve bilişim" suçlarından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili firari zanlı Mustafa K.’nin (46) arandığı ve İstanbul polisinin de kredi kartı dolandırıcılığıyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.


Sahteciliğin uluslararası boyutta olup olmadığı araştırılıyor.

Kenthaber-
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 10:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?